Top News Διεθνή Επικαιρότητα

Αμαζόνιος: Συγκλονίζει η ιστορία των παιδιών που επέζησαν 40 μέρες μετά από συντριβή αεροπλάνου

Μια συγκλονιστική και απίστευτη ιστορία έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Στον Αμαζόνιο, τέσσερα παιδιά ηλικίας 13, 9, 5 και ενός έτους κατάφεραν και επέζησαν στη ζούγκλα 40 ημέρες μετά από συντριβή αεροπλάνου.

Τα τέσσερα παιδιά βρέθηκαν την Παρασκευή μετά 40 ημέρες ερευνών από τον στρατό και τους κατοίκους της περιοχής.

Τα ίχνη τους χάθηκαν μετά τη συντριβή του αεροπλάνου. Η μητέρα τους και οι δύο πιλότοι σκοτώθηκαν επί τόπου αλλά αυτά κατάφεραν και επιβίωσαν μόνα τους.

Οι διασώστες τα εντόπισαν αφού βρήκαν σημάδια στη ζούγκλα, όπως πατημασιές και δαγκωμένα φρούτα. Δύο από τα παιδιά, το μωρό ενός έτους και το 5χρονο, πέρασαν τα γενέθλιά τους στη ζούγκλα, καθώς η μεγαλύτερη αδερφή τους, η 13χρονη Λέσλι, τα φρόντιζε και τα κρατούσε στη ζωή.

Επιβίωσαν τρώγοντας αλεύρι που βρήκαν στα συντρίμμια του αεροπλάνου και στη συνέχεια φρούτα που έβρισκαν στο δάσος, είπε ο παππούς τους, όπως αναφέρει το BBC.

Ο υπουργός Άμυνας της Κολομβίας Ιβάν Βελάσκες, ο οποίος τα επισκέφθηκε στο νοσοκομείο μαζί με τον πρόεδρο Γκουστάβο Πέτρο το Σάββατο, επαίνεσε τη μικρή Λέσλι για τη φροντίδα των μικρότερων αδελφών της.

«Χάρη σε αυτήν, τα άλλα τρία παιδιά κατάφεραν να επιβιώσουν, με τη φροντίδα της, τη γνώση της για την ζούγκλα», δήλωσε ο κ. Βελάσκεθ.

«Τα αδέλφια, ηλικίας 13, 9, 5 και ενός έτους, είναι πολύ αδύναμα αλλά χαρούμενα που βλέπουν την οικογένειά τους», δήλωσε ο παππούς τους, Φιντένσιο Βαλένσια.

Εκτός κινδύνου τα παιδιά

Σε γενικές γραμμές τα παιδιά, το αγόρι και τα κορίτσια είναι σε καλή κατάσταση και σύμφωνα με τις ιατρικές εκθέσεις είναι εκτός κινδύνου.

Ο γιατρός Κάρλος Ρινκόν δήλωσε ότι έχουν διατροφικές ελλείψεις, και φέρουν κάποια τραύματα και τσιμπήματα από έντομα.

Δεν είναι ακόμη σε θέση να φάνε, είπε, προσθέτοντας πως: «Θα ξεκινήσουμε τη διαδικασία για τη λήψη της τροφής όταν ολοκληρώσουμε τη διαδικασία των κλινικών εξετάσεων που θα γίνουν σήμερα. Αν τα πράγματα πάνε καλά, πιστεύουμε ότι θα παραμείνουν στο νοσοκομείο για δύο με τρεις εβδομάδες».

Πως η 13χρονη αδερφή τους τα βοήθησε να επιβιώσουν

Τα τέσσερα αδέρφια που διασώθηκαν είναι μέλη της φυλής Ουιτότο.

Η γιαγιά των παιδιών δήλωσε για τη 13χρονη Λέσλι: «Συνήθως φρόντιζε τα αδέλφια της όταν η μητέρα τους εργαζόταν. Τους έδινε να φάνε αλεύρι, ψωμί μανιόκας, καρπούς των θάμνων».

Σύμφωνα με την Εθνική Οργάνωση των Λαών των Αμερινδιάνων της Κολομβίας (Opiac), ένας σημαντικός παράγοντας που έπαιξε ρόλο στην επιβίωσή τους είναι το γεγονός ότι είναι ιθαγενείς, είναι αυτός ο πολύ ξεχωριστός δεσμός με την φύση που τους ορίζει.

«Η επιβίωση των παιδιών είναι η απόδειξη της γνώσης και της σχέσης που διατηρούν οι ιθαγενείς με την φύση, ένας δεσμός που διδάσκεται από όταν βρίσκονται στην κοιλιά της μητέρας τους», γράφει σε ανακοίνωσή της η Opiac.

Leave a Comment