Επικαιρότητα Περιφέρεια

Πέτρος Τατούλης για το κτήριο του Συσσιτίου του Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας στο Ναύπλιο

Ο Πέτρος Ταούλης βρέθηκε εχθές

Ο κ. Πέτρος Τατούλης εξέδωσε ανακοίνωση για το καινούριο κτήριο του Συσσιτίου στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας στο Ναύπλιο, το οποίο πλημμύρισε με την τελευταία βροχόπτωση. Στην ανακοίνωσή του αναφέρεται στα προβλήματα που υπάρχουν στο κτήριο αυτό και ρίχνει ευθύνες στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Νίκα. Συγκεκριμένα αναφέρει:

Από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων του κ. Νίκα ήταν εμφανές, βάσει
των δημοσίων δηλώσεων του, ότι ήταν αρνητική η διάθεση του για την ολοκλήρωση του νέου κτηρίου του συσσιτίου του Ι.Ν. Ευαγγελίστριας Ναυπλίου. Μάλιστα ο κ. Περιφερειάρχης δε δίστασε να αναφέρει ότι εάν ήταν «στο χέρι του» το έργο αυτό δεν θα κατασκευαζόταν!

Ο πρ. Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης καθώς και Περιφερειακοί Σύμβουλοι της
«Νέας Πελοποννήσου» επισκέπτονταν συχνά το έργο προκειμένου να παρακολουθούν την εξέλιξη των εργασιών ενώ παράλληλα με συνεχείς παρεμβάσεις τους στο Περιφερειακό Συμβούλιο και στην Οικονομική Επιτροπή αναδείκνυαν το θέμα των μεγάλων καθυστερήσεων καθώς και των κακοτεχνιών στην εξέλιξη των εργασιών για την ολοκλήρωση του.

Το κτήριο δόθηκε προς χρήση την 18 Οκτωβρίου 2021. Μόλις λίγες μέρες μετά, την
27η.10.2021 εστάλη από τον Πρόεδρο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Πατέρα Ελευθέριο Μίχο στον κ. Περιφερειάρχη το πρώτο έγγραφο σχετικά με τις άμεσες επισκευές που έπρεπε να γίνουν, διότι λόγω των βροχοπτώσεων είχαν υποστεί βλάβες οι πόρτες και τα παράθυρα και υπήρχε πρόβλημα με την ασφάλεια του κτηρίου. Ακολούθησαν πλήθος επιστολών όπου επεσήμαναν τις κακοτεχνίες του κτηρίου χωρίς όμως να «ιδρώσει το αφτί» του κ. Νίκα.

Μετά από τις έντονες διαμαρτυρίες του Πατέρα Ελευθέριου Μίχου σχετικά με τις κακοτεχνίες και τη μη τήρηση των όρων της σύμβασης από την ανάδοχο εταιρεία και την απόλυτη αδιαφορία του κ. Νίκα, διαβιβάστηκε την 18.5.2022 σε όλους τους Περιφερειακούς Συμβούλους τεχνική έκθεση-πραγματογνωμοσύνη τεσσάρων ειδικών επιστημόνων, οι οποίοι διορίσθηκαν σύμφωνα με την υπ’αριθμ. 4/2022 πράξη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού, υπό την έγκριση του Μητροπολιτικού Συμβουλίου της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδας. Στην έκθεση διαπιστώθηκαν κακοτεχνίες, ουσιώδεις ελλείψεις και ελαττώματα (κουφώματα, οροφή στέγης, σκαλοπάτια κλιμακοστασίου, τοποθέτηση σίτας στα παράθυρα, μόνωση στο λούκι απορροής ομβρίων της στέγης κ.α.).


Αμέσως μετά η Περιφερειακή Σύμβουλος της παράταξης μας Ντίνα Νικολάκου στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την 30 η Μαΐου 2022 με παρέμβαση της ζήτησε από τον κ. Νίκα να αποκατασταθούν πλήρως όλες οι κακοτεχνίες και να αντικατασταθούν όλα τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν (πόρτες, παράθυρα, στέγη, μάρμαρα κτλ.) τα οποία δεν ανταποκρίνονταν στις προδιαγραφές της προκήρυξης και στους όρους της υπογραφείσας σύμβασης.

Ο κ. Νίκας στην απάντηση του επί του συγκεκριμένου θέματος προσπάθησε να υποβαθμίσει το ζήτημα λέγοντας ότι θα σταλεί επιτροπή από τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας να διαπιστώσει τα προβλήματα και τις βλάβες. Στις συγκεκριμένες δηλώσεις του μάλιστα με περισσό θράσος έφθασε στο σημείο να χαρακτηρίσει τον Εφημέριο του Ιερού Ναού και Πρόεδρο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Πρωτοπρεσβύτερο Ελευθέριο Μίχο ως λαϊκιστή!

Χθες και σήμερα το κτήριο του Συσσιτίου πλημμύρισε για μία ακόμη φορά από τη βροχόπτωση! Η χρήση του ήταν αδύνατη, αφού εγκυμονούσε μεγάλος κίνδυνος ατυχήματος και για τους εθελοντές και για τους ωφελούμενους. Οι ευθύνες του κ. Περιφερειάρχη είναι πολύ μεγάλες. Ποιες κακοτεχνίες έχουν διορθωθεί και ποια υλικά έχουν αντικατασταθεί δώδεκα ολόκληρους μήνες μετά την πρώτη επιστολή διαμαρτυρίας και πέντε μήνες μετά την τεχνική έκθεση- πραγματογνωμοσύνη των ειδικών επιστημόνων;


Η Περιφερειακή Αρχή του Πέτρου Τατούλη εξασφάλισε 1.500.000€ και
δημοπράτησε το συγκεκριμένο έργο έτσι ώστε να δοθεί στους εθελοντές και τους
ωφελούμενους και να ενισχυθεί ο συνεχής αγώνας της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδας και του Πατέρα Ελευθέριου Μίχου για την παροχή ενός σημαντικού κοινωνικού έργου όπως είναι το «Συσσίτιο της Αγάπης» και η «Ιματιοθήκη της Αγάπης».


Είναι αδιανόητο τρία ολόκληρα χρόνια να μην έχει ολοκληρωθεί και παραληφθεί το
συγκεκριμένο κτήριο. Οφείλει ο κ. Περιφερειάρχης να αναλάβει τις ευθύνες του και να σταματήσει τις πολιτικές εμμονές του, οι οποίες έχουν οδηγήσει σε πολύ μεγάλες καθυστερήσεις και εμπλοκές την ολοκλήρωση του πολύ σημαντικού αυτού έργου για την κοινωνία του Ναυπλίου και της Αργολίδας.


Η οποιαδήποτε πλέον καθυστέρηση στην αποκατάσταση των κακοτεχνιών αλλά
και των βλαβών που έχουν προκληθεί εξαιτίας της ανικανότητας και της
αμέλειας του κ. Νίκα και των συνεργατών του, θεωρείται μεθοδευμένη και
σκόπιμη ενέργεια εναντίον των αδύναμων κοινωνικά και οικονομικά
ωφελούμενων, των εθελοντών, κτλ. αλλά και όλων όσοι συνέβαλλαν με κάθε
τρόπο για τη διεκδίκηση της υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου.


Υγ. Ελπίζουμε η μη αποκατάσταση των κακοτεχνιών να μην οφείλεται στη
«φιλική σχέση» του κ. Νίκα με τον ανάδοχο εργολάβο, με δεδομένο ότι είχε
προσλάβει και συγγενικό του πρόσωπο ως ειδικό σύμβουλο του.

Related posts

Τελετή Υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Τρίπολη

Arcadia Spot NG

«Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση 2021-2027»: Ενημέρωση

Arcadia Spot NG

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ χρήσης πυρός. Επεκτείνεται το χρονικό όριο

Arcadia Spot NG

Leave a Comment