Επικαιρότητα Επιχειρείν Οικονομία

Ανακοινώθηκαν τα Αποτελέσματα Ενστάσεων για το Πρόγραμμα Νέας Επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα

Εφάπαξ επίδομα του ΟΠΕΚΑ σε μητέρες

Ανακοινώθηκαν τα Αποτελέσματα Ενστάσεων για το Πρόγραμμα Νέας Επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα. Σήμερα, Τετάρτη 14/2/2024, αναρτήθηκαν στον ιστότοπο της Διεύθυνσης Υποστήριξης Προϊόντων Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) τα αποτελέσματα των ενστάσεων για το πρόγραμμα “Νέα Επιχειρηματικότητα για 1.900 Ωφελούμενους, ηλικίας 30 έως 55 ετών, με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία”. Μετά την εξέταση των ενστάσεων, θα χρηματοδοτηθούν 423 επιχειρήσεις πέραν των 741 που είχαν ήδη εγκριθεί στο τέλος Δεκεμβρίου.

Η δράση αυτή αποσκοπεί στην υποστήριξη νέων επιχειρήσεων που ιδρύθηκαν από πρώην άνεργους ηλικίας 30-55 ετών σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, εκτός από την Αττική και το Νότιο Αιγαίο, με έμφαση σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ψηφιακή οικονομία.

Το ποσό της επιχορήγησης ανέρχεται σε 14.800 ευρώ και καταβάλλεται σε τρεις δόσεις: μια πρώτη δόση ύψους 4.000 ευρώ μετά την έγκριση της αίτησης, μια δεύτερη δόση ύψους 5.400 ευρώ μετά τη λήξη του πρώτου εξαμήνου από την έναρξη ή την ημερομηνία θεμελίωσης των προϋποθέσεων επιλεξιμότητας και μια τρίτη δόση ύψους 5.400 ευρώ μετά τη λήξη του δεύτερου εξαμήνου.

Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ελληνικό Δημόσιο και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομίας (ΕΣΠΑ 2014 – 2020) και του Προγράμματος Ανταγωνιστικότητας (ΕΣΠΑ 2021-2027).

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τη διεύθυνση: https://www.dypa.gov.gr/proghrammata-kleista

Related posts

Γιάννης Τρουπής : Να φέρουμε τα παιδιά κοντά στην επιχειρηματικότητα

Arcadia Spot GZ

Γιάννης Τρουπής : Οι προσπάθειες απέδωσαν ,τα προγράμματα επιχειρηματικότητας ενεργοποιούνται

Arcadia Spot GZ

Επιχειρηματικό Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

#omada_Arcadia_Spot*

Leave a Comment