Αστυνομικά Επικαιρότητα Πελοπόννησος

Ανατίναξαν ΑΤΜ στον Πύργο – Η ΕΛ.ΑΣ. ακόμα τους ψάχνει

Ανατίναξαν ΑΤΜ στον Πύργο

Ανατίναξαν ΑΤΜ στον Πύργο – Η ΕΛ.ΑΣ. ακόμα τους ψάχνει. Οι αστυνομικές αρχές στο Πύργο ερευνούν εντατικά την υπόθεση της ανατίναξης ενός ΑΤΜ στη Δίβρη, η οποία συνέβη τα ξημερώματα της Κυριακής. Μέχρι τώρα, δεν έχουν ανακαλύψει τους υπαίτιους.

Σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές της Αρκαδίας, οι οποίες ελήφθησαν πρώτες πληροφορίες μετά την έκρηξη, διεξάγεται αναζήτηση στην ορεινή περιοχή στα όρια με την Ηλεία με σκοπό τον εντοπισμό του οχήματος που χρησιμοποίησαν οι δράστες για τη διαφυγή. Υπάρχει ομοιότητα με παρόμοιο περιστατικό που συνέβη στην Ανδραβίδα στις αρχές του Οκτωβρίου.

Βασιζόμενοι σε διαθέσιμες πληροφορίες, οι δύο δράστες της επίθεσης διέφυγαν με ένα μηχανάκι μεγάλου κυβισμού, προφανώς προς τα βουνά της Αρκαδίας. Υπάρχει η υποψία ότι αυτοί οι δράστες είναι Έλληνες.

Μέχρι τώρα, δεν είναι βέβαιο αν πρόκειται για την ίδια σπείρα που ευθύνεται για παρόμοιες επιθέσεις στην περιοχή. Ωστόσο, υπάρχουν ενδείξεις για οργανωμένη δράση με διάφορες ομάδες που εξετάζουν προσεκτικά και σχεδιάζουν καλά τις επιθέσεις τους προτού ενεργήσουν. Υπάρχει επίσης υποψία ότι μπορεί να έχουν απόκρυψη σε απομακρυσμένη ορεινή περιοχή.

Από τα δεδομένα, φαίνεται ότι οι δράστες επέλεξαν να επιτεθούν σε ένα συγκεκριμένο ΑΤΜ που δεν χρησιμοποιεί χρωμοπαγίδα, δηλαδή μια αμπούλα μέσα στην κασετίνα με τα χρήματα, που εάν λερώσει από την έκρηξη, καθιστά τα χρήματα αναξιοποίητα.

Οι αστυνομικές αρχές εκτιμούν ότι αυτό το περιστατικό είναι μόνον η αρχή και υπάρχει πιθανότητα νέων επιθέσεων, επομένως οι έρευνες συνεχίζονται εντατικά.

Related posts

Ληστεία που οδήγησε σε θάνατο. Συνελήφθη η δράστιδα

Arcadia Spot KP

Ένοπλη ληστεία σε εστιατόριο στο Χαλάνδρι

Arcadia Spot GZ

Ριφιφί σε Κοσμηματοπωλείο κοντά στην Πλατεία Ομονοίας: Κλοπή Κοσμημάτων και Ρολογιών αξίας 50.000 ευρώ

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment