Ελλάδα Επικαιρότητα

Ανδρουλάκης στο MEGA για τις εκλογές

Νίκος Ανδρουλάκης στο MEGA: Ο κ. Μητσοτάκης θα πάει σε εκλογές με φως και όχι με σκοτάδι για να ξέρει ο ελληνικός λαός ποιοι από το περιβάλλον του έπαιξαν παιχνίδια.

Στο πλαίσιο συνέντευξης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και τους δημοσιογράφους Ράνια Τζίμα και Γιάννη Πρετεντέρη, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, έκανε λόγο για θεσμική παρακμή με πρωταγωνιστή το Μέγαρο Μαξίμου και χαρακτήρισε τον Πρωθυπουργό αρνητή της πραγματικότητας επί μήνες.

«Για να μην μείνει καμία σκιά, να είστε σίγουροι ότι θα πετύχω να ενημερωθώ νόμιμα. Όπως με περιφρονούσαν τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και έλεγαν πως κανείς δεν εξαιρείται του νόμου και γιατί δεν πάω να ενημερωθώ παράνομα, και σήμερα αλλάζει ο κ. Μητσοτάκης το θεσμικό πλαίσιο. Να είστε σίγουροι ότι θα δικαιωθώ και θα μάθω νόμιμα γιατί συνέβη αυτή η παρακρατική ενέργεια εις βάρος μου και εις βάρος του ΠΑΣΟΚ» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης αναδεικνύοντας τα βήματα πίσω από το κυβερνητικό αφήγημα που επί τρίμηνο επιστρατεύθηκε καθώς με το νέο νομοθετικό πλαίσιο που κατέθεσε σε διαβούλευση, η Κυβέρνηση δίνει ρυθμιστικό ρόλο στον Πρόεδρο της Βουλής για την έγκριση των παρακολουθήσεων πολιτικών προσώπων και προβλέπει πλέον τη νόμιμη ενημέρωση όσων παρακολουθήθηκαν.

«Με υποτιμούσαν ότι αυτό που κάνω δεν ήταν σωστό, ενώ ήταν το νόμιμο. Μου ζητούσαν να κάνω το παράνομο και έρχονται τώρα στα δικά μας νερά τροποποιώντας το πλαίσιο για να υπάρχει δυνατότητα νόμιμης ενημέρωσης» ξεκαθάρισε απαντώντας στο ερώτημα γιατί αρνήθηκε να ενημερωθεί παράνομα και στο αυτί.

«Επειδή ξέρει ότι έχει άδικο και επέρχεται η ευρωπαϊκή του καταδίκη από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων γι’ αυτό προτρέχει να κάνει αυτή τη ρύθμιση» σχολίασε ως προς τις προθέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Έχω πάει στον Άρειο Πάγο και περιμένω το αποτέλεσμα της δικαιοσύνης. Προχθές έκανα αίτηση να βγει αντισυνταγματική η διάταξη, που δεν επιτρέπει στην ΑΔΑΕ να με ενημερώσει. Έχω κάνει ό,τι μπορώ νομικά, πάντα στο προσκήνιο και με γνώμονα τη διαφάνεια. Καλώ τον Πρωθυπουργό για να φύγουν οι σκιές προεκλογικά, να υπάρξει αναδρομική ισχύ και να μάθουμε τις επισυνδέσεις της ΕΥΠ, που αφορούν πολιτικά πρόσωπα κι εμένα προσωπικά. Είναι ευθύνη του Πρωθυπουργού. Ωραίο αυτό που κατέθεσε, να μην υπάρχει όμως προϋπόθεση για παρέλευση τριετίας προκειμένου να μάθουμε όλοι τι έχει συμβεί. Δεν φοβάμαι κανέναν, αυτοί φοβούνται την αλήθεια» τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Ο κ.Ανδρουλάκης υπογράμμισε ότι τόσο στη δική του περίπτωση όσο και στην υπόθεση παρακολούθησης του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, το predator συγχρονίστηκε με τις επισυνδέσεις της ΕΥΠ. «Με νομοθετική παρέμβαση να επιτραπεί στην ΑΔΑΕ να ενημερώσει και για προηγούμενα χρόνια. Όχι μόνο για το μέλλον και τρία χρόνια μετά. Δηλαδή να ξυπνήσουμε το 2024 και να μάθουμε ότι παρακολουθούσαν καμιά δεκαριά βουλευτές; Τώρα θα μάθουμε, προεκλογικά. Ο κ. Μητσοτάκης θα πάει σε εκλογές με φως και όχι με σκοτάδι για να ξέρει ο ελληνικός λαός ποιοι από το περιβάλλον του έπαιξαν παιχνίδια. Ποιοι είναι παρακολουθούμενοι και για ποιους λόγους. Καθαρό τοπίο. Όποιος φοβάται την αλήθεια, κρύβεται».

Ως προς τις λίστες παγιδευμένων με το λογισμικό Predator προσώπων, που δημοσιοποιούνται, ο κ.Ανδρουλάκης τόνισε: «Είμαι εκπρόσωπος του ορθού λόγου και όχι της συνωμοσιολογίας. Καλώ όποιον έχει την οποιαδήποτε πληροφορία να πάει άμεσα στη Δικαιοσύνη. Εγώ επειδή δεν φοβάμαι κανέναν, ούτε επιχειρηματίες, ούτε ιδιοκτήτες λογισμικών, ούτε συνεργάτες πήγα εντός ολίγων ημερών στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Όπως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όταν αντιμετώπισε τέτοια φαινόμενα έφτιαξε ένα μηχανισμό ελέγχου των κινητών των ευρωβουλευτών, καλώ τον κ. Τασούλα εντός του μήνα να φτιάξει έναν αντίστοιχο μηχανισμό και όσα πολιτικά πρόσωπα εμπλέκονται σε αυτές τις λίστες να μπορούν να ελέγξουν το κινητό τους και να μάθουμε εάν έγινε απόπειρα παγίδευσης με το predator. Για να ξέρουμε τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέματα»

Ερωτηθείς για τις μετεκλογικές συνεργασίες, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ανέφερε ότι η προσπάθεια της παράταξης κατατείνει στο «να μην έχουμε δύο αρνητικά σενάρια για το δημόσιο συμφέρον. Ποια είναι αυτά τα αρνητικά σενάρια; Είναι η ομάδα εξουσίας του κ. Μητσοτάκη και η ομάδα εξουσίας του κ. Τσίπρα. Ο κ. Μητσοτάκης ήρθε στην εξουσία λέγοντας ότι όλες οι θεσμικές παραλειτουργίες της Κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου θα είναι παρελθόν. Και αντί να γίνουν παρελθόν, είδαμε μια από τα ίδια. Λέω λοιπόν στον ελληνικό λαό ότι “δεν είστε σε ομηρία, δεν έχετε δύο επιλογές κάκιστες. Εμείς σας δίνουμε μια τρίτη επιλογή προοδευτική, αξιοπρεπή, διαφανή, με ένα πρόγραμμα που θα ενισχύσει την προοπτική της χώρας και το δημόσιο συμφέρον”. Αυτός είναι ο αγώνας μας και αυτή είναι η αγωνία μας. Όλα τα υπόλοιπα θα κριθούν μετεκλογικά βάσει των πολιτικών συσχετισμών».

Related posts

Συνέντευξη Γιώργου Παπαηλιού Βουλευτή Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στο Κανάλι της Βουλής

Arcadia Spot GZ

Η δημοτική αρχή αφήνει άλλο ένα μνημείο κακής διαχείρισης

Arcadia Spot GZ

Κύριε Πτωχέ θα αποπέμψετε από το ψηφοδέλτιό σας τον τελεσίδικα καταδικασμένο κ.Γκιόλη

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment