Επικαιρότητα Πελοπόννησος

Αντιπλημμυρικά έργα απαίτησε από το Περιφερειακό Συμβούλιο ο Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος

Την ανάγκη άμεσης και συγκεκριμένης απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου για την ιεράρχηση των αντιπλημμυρικών έργων της Πελοποννήσου από τις Τεχνικές Υπηρεσίες με τη συνεργασία όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων υπογράμμισε χθες (1/11/23 ) ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης που έκανε στο θέμα για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Πελοποννήσου ο Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος – ως επικεφαλής της Πελοποννησιακής Συμμαχίας – έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας ότι η απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή θα έπρεπε να έχει θέσει τις προτεραιότητες γι αυτό το σημαντικό πρόβλημα που αφορά ολόκληρη την Περιφέρεια.

“Τί περιμένουμε; … το μοιραίο;” αναρωτήθηκε ο Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος ο οποίος άσκησε έντονη κριτική για τον τρόπο διαχείρισης του θέματος από ολόκληρο το Περιφερειακό Συμβούλιο και τόνισε ότι θα έπρεπε να είχε ήδη αξιοποιηθεί προς αυτή την κατεύθυνση το έμπειρο τεχνικό προσωπικό της Περιφέρειας.

Το να βαφτίζουμε τους καθαρισμούς των ρεμάτων αντιπλημμυρικά έργα και να μην προωθούμε 4 – 5 σημαντικά  και μεγάλα  τεχνικά έργα που θα θωρακίσουν την Πελοπόννησο από ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο είναι εγκληματικό. Πρέπει άμεσα να δούμε αυτές τις προτάσεις από τις αρμόδιες Τεχνικές Υπηρεσίες και να παλέψουμε για την χρηματοδότησή τους υπογράμμισε ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Πελοποννησιακής Συμμαχίας.

“Ο κόσμος περιμένει έργα και αποτελέσματα. Όλοι παραδέχονται ότι η κλιματική αλλαγή είναι εδώ αλλά κανένας δεν κάνει τίποτα ουσιαστικό για να προλάβει τραγικές καταστάσεις σαν αυτές που έζησαν οι κάτοικοι της Θεσσαλίας. Σήμερα από εδώ θα πρέπει να φύγουμε με απόφαση και να μη μείνουμε σε λόγια” τόνισε ο Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος.

Μετά την τοποθέτηση του Τριαντάφυλλου Σωτηρόπουλου ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Μανώλης Σκαντζός απάντησε λέγοντας ότι γίνονται τα αναγκαία έργα σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα. αλλά για να γίνουν μεγάλα έργα θα πρέπει πρώτα να βρεθούν τα λεφτά και να υπάρξει η αναγκαία πολιτική συναίνεση για τη διαχείριση των κονδυλίων της Περιφέρειας.

Στο ίδιο θέμα απάντησε και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας ο οποίος συμφώνησε στην πρόταση για την κατασκευή μεγάλων αντιπλημμυρικών έργων στην Περιφέρεια και αναφέρθηκε στη μελέτη Ζερεφού που υπάρχει ήδη στην Περιφέρεια για τα εντοπισμένα επικίνδυνα σημεία. Για τη χρηματοδότηση των έργων αυτών ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου δήλωσε ότι η κεντρική εξουσία θα πρέπει να δείξει την απαραίτητη γενναιοδωρία και να θωρακίσει την Πελοπόννησο εξασφαλίζοντας τα αναγκαία κονδύλια. Ελπίζω είπε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ότι το επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο θα τα καταφέρει καλύτερα από εμάς.

Related posts

Πτωχός: «Τα αγροτικά ζητήματα αφορούν ολόκληρη την ελληνική κοινωνία»

Arcadia Spot NG

ΚΟΡΙΝΘΙΑ: 4 Συλλήψεις για κλοπή

Arcadia Spot NG

40 Συλλήψεις και 62 προσαγωγές στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Arcadia Spot NG

Leave a Comment