Δήμος Τρίπολης Επικαιρότητα

Αποχή των δικηγόρων της Τρίπολης την Πέμπτη 16 Μαρτίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Τρίπολης, κατόπιν εκτάκτου τηλεφωνικής συνεδρίασης του, σήμερα, 14 Μαρτίου 2023, αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:


Όπως και με την από 5.3.2023 απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος επισημάνθηκε, καθίσταται αναγκαία η ταχεία και πλήρης διερεύνηση των αιτιών του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, προκειμένου να δοθούν  απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα,  που είδαν το φως της δημοσιότητας, που  απασχολούν την ελληνική κοινωνία και που σχετίζονται με την ασφάλεια του  σιδηροδρομικού δικτύου. Ομοίως, καθίσταται επιτακτική η ανάγκη να αποδοθούν ευθύνες, αστικές και ποινικές, όπου και αν  ανήκουν, τόσο  σε υπηρεσιακούς παράγοντες όσο και  σε κάθε άλλο εμπλεκόμενο πρόσωπο. Πρόκειται αναμφίβολα για ένα ζήτημα εθνικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος, που μας αφορά όλους. Κανείς δεν δικαιούται να μένει αμέτοχος μπροστά σε αυτή την τραγωδία. 
Το οφείλουμε στα θύματα του  δυστυχήματος και στις οικογένειές τους αλλά και στην κοινωνία μας, που δεν μπορεί και δεν πρέπει να επιτρέψουμε να βιώσει ξανά μία νέα τραγωδία.

Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκαν:
1. Η Συμμετοχή των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Τρίπολης στις κινητοποιήσεις που διοργανώνουν  οι κοινωνικοί φορείς την Πέμπτη 16.3.2023.
2. Η αποχή των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Τρίπολης από τα καθήκοντά τους την Πέμπτη 16.3.2023.

ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΔΕΙΩΝ

Άδειες θα χορηγούνται για τις ακόλουθες περιπτώσεις:

1.-Παραγραφές – Προθεσμίες.

2.-Ποινικές υποθέσεις, στα πλημμελήματα, όταν συντρέχει περίπτωση παραγραφής και για πλημμελήματα που από το χρόνο τέλεσης της πράξης έχει συμπληρωθεί εξαετία σε α΄ βαθμό και επταετία σε β΄ βαθμό.

3.- Αυτόφωρη διαδικασία.

Δεν απαιτείται άδεια στην κατάθεση των προτάσεων Τακτικής Διαδικασίας και Διαδικασίας Μικροδιαφορών.

Αναβολές: Για τη διευκόλυνση όλων κατά τη διάρκεια της αποχής θα επιτρέπεται στους συναδέλφους η παράσταση ενώπιον των δικαστηρίων για την υποβολή αιτήματος αναβολής, με την υποχρέωση – στην περίπτωση μη παράστασης της πλευράς του αντιδίκου να προβαίνουν αμελλητί και με κάθε πρόσφορο μέσο στην ενημέρωση του συναδέλφου που εκπροσωπεί την πλευρά του αντιδίκου για την ημερομηνία της νέας δικασίμου.

Για το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Τρίπολης

Ο Πρόεδρος, Δημήτριος Κωστόγιαννης

Ο Γενικός Γραμματέας, Αναστάσιος Ψιμάρνης

Related posts

Η ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσε τη διεξαγωγή πανελλαδικής 24ωρης

Arcadia Spot GZ

Πανελλαδική Στάση Εργασίας προκήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για τις 26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023

Arcadia Spot MA

Σύλλογος Δρομέων Υγείας Τρίπολης: Συμμετοχή στην αυριανή διαμαρτυρία

ArcadiaSpot Team

Leave a Comment