Ελλάδα Επικαιρότητα Οικονομία

Από σήμερα ξεκινάει η καταβολή του Market Pass

Market pass

Από σήμερα, Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023, ξεκινά η διαδικασία καταβολής οικονομικής ενίσχυσης σε 2,61 εκατομμύρια πολίτες μέσω του προγράμματος Market Pass για τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2023. Η καταβολή θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της Δευτέρας, 2 Οκτωβρίου 2023.

Το συνολικό ποσό της ενίσχυσης που θα καταβληθεί ανέρχεται σε 227 εκατομμύρια ευρώ.

Δικαιούχοι του προγράμματος Market Pass είναι όλοι οι φορολογικοί κάτοικοι της Ελλάδας που έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση για το έτος 2022. Το ετήσιο συνολικό εισόδημά τους πρέπει να πληροί τα κριτήρια όπως αναφέρονται παρακάτω:

  1. Για άγαμους υπόχρεους ή υπόχρεους σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει, το εισόδημα δεν πρέπει να ξεπερνά τις 16.000 ευρώ.
  2. Για έγγαμους, ή τα μέρη του συμφώνου συμβίωσης που υποβάλλουν χωριστή φορολογική δήλωση χωρίς παιδιά, το εισόδημα δεν πρέπει να ξεπερνά τις 24.000 ευρώ, με πρόσθετα 5.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο, άλλο εξαρτώμενο μέλος και φιλοξενούμενο μέλος του νοικοκυριού.
  3. Για μονογονεϊκές οικογένειες, το εισόδημα δεν πρέπει να ξεπερνά τις 24.000 ευρώ, με πρόσθετα 5.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο, άλλο εξαρτώμενο μέλος και φιλοξενούμενο μέλος, μετά το πρώτο.

Επίσης, η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 250.000 ευρώ για άγαμους, υπόχρεους σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει, και τα 400.000 ευρώ για έγγαμους ή μέρη συμφώνου συμβίωσης και μονογονεϊκές οικογένειες.

Οι δικαιούχοι μπορούν να επιλέξουν τον τρόπο λήψης της οικονομικής ενίσχυσης:

  1. Με άυλη ψηφιακή κάρτα που θα αποθηκεύουν στο κινητό τους και θα χρησιμοποιούν στις αγορές τους.
  2. Μέσω απευθείας καταβολής στον τραπεζικό τους λογαριασμό, όπου θα λάβουν το 80% του ποσού που τους αναλογεί.

Ο υπολογισμός του ποσού της ενίσχυσης βασίζεται στο 10% του μηνιαίου ύψους αγορών, με ελάχιστο ύψος 22 ευρώ ανά μήνα για μονομελή νοικοκυριά, αυξάνοντας κατά 10 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού. Το ανώτατο όριο των αγορών δεν ισχύει για δικαιούχους με περισσότερα από έξι εξαρτώμενα τέκνα.

Related posts

Market Pass Νέα παράταση : Ποιοι θα λάβουν την παράταση για Νοέμβριο και Δεκέμβριο

Arcadia Spot GZ

Market Pass : Παράταση υποβολής αιτήσεων

Arcadia Spot GZ

12.000 ευρώ κλάπηκαν από ηλικιωμένο στα Χανιά με απάτη στο Market Pas

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment