Επικαιρότητα

Αρνήθηκαν ουσιαστικά μέτρα για τα νερά του Ανάβαλου στην Αργολίδα

Λαική Συσπείρωση : Άρχισε η παρακράτηση των ΚΑΠ για τη ΣΔΙΤ για τα σκουπίδια.

Αρνήθηκαν ουσιαστικά μέτρα οι περισσότεροι στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου για τα νερά του Ανάβαλου, τώρα που οι αγρότες στον Αργολικό κάμπο ποτίζουν με υφάλμυρο νερό, λόγω εισροής θαλασσινού νερού.
Από κοινού τα στελέχη της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ, τα στελέχη της νυν Περιφερειακής Αρχής Νίκα και της πρώην Περιφερειακής Αρχής Τατούλη έμειναν ικανοποιημένοι από το ποσό των 180.000 ευρώ σε κάποια μπαλώματα.


Αρνήθηκαν να υιοθετήσουν τα αιτήματα που έθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση για ψηφοφορία στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όπως είναι:
– Να ξεκινήσει άμεσα η έρευνα, για την βελτίωση της σύλληψης των πηγών του Ανάβαλου πριν την ανάμειξή τους με το νερό της θάλασσας.
– Τον εκσυγχρονισμό, την επέκταση και τη συντήρηση με άμεση υλοποίηση των αναγκαίων τεχνικών έργων διασφάλισης της ποιότητας του νερού, των δικτύων, της μείωσης του ενεργειακού κόστους, της επάρκειας και της ορθολογικής διαχείρισης του νερού, χωρίς ΣΔΙΤ.
– Να ξεκινήσουν τα έργα συντήρησης της διώρυγας του Ανάβαλου. Η απώλεια νερού στο δίκτυο εκτιμάται ότι φτάνει στο 30%.
– Την κατασκευή υποδομών εμπλουτισμού των επίγειων και υπόγειων υδροφορέων, καθώς και ενεργοποίηση τεχνικών εξοικονόμησης του διαθέσιμου νερού. Ύδρευση και άρδευση με ελεγμένο, ποιοτικό, νερό. Πρόσληψη όλου του απαραίτητου μόνιμου επιστημονικού τεχνικού και βοηθητικού προσωπικού.

Related posts

Ευχές και δώρα στο Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης

Arcadia Spot NG

Παπαφλέσσεια 2024 | Δημήτρης Πτωχός: «Δίνουμε ώθηση στον κλασικό αθλητισμό»

Arcadia Spot NG

Το Champions League Ποδοσφαίρου Κωφών κατέκτησε ο ΠΑΟΚΜ

Arcadia Spot NG

Leave a Comment