Ελλάδα Επικαιρότητα Οικονομία

Ασφάλιση κατοικίας: Τελευταία ευκαιρία σήμερα για την αίτηση μείωσης του ΕΝΦΙΑ

Ασφάλιση κατοικίας

Ασφάλιση κατοικίας: Τελευταία ευκαιρία σήμερα για την αίτηση μείωσης του ΕΝΦΙΑ. Οι δικαιούχοι της έκπτωσης 10% στον ΕΝΦΙΑ πρέπει να υποβάλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά μέχρι το τέλος της ημέρας, εάν είχαν ασφαλίσει την κατοικία τους για τουλάχιστον τρεις μήνες το 2023.

Για να υποβάλετε την αίτηση, κατά τη δημιουργία της, μπορείτε να βρείτε τα ασφαλιστήρια συμβόλαια που έχετε δηλώσει στον ΑΦΜ σας και να:

  • Συσχετίσετε τα συμβόλαια με τις ασφαλισμένες κατοικίες σας (ασφάλιση ιδίου)
  • Δηλώσετε τους ΑΦΜ των συνιδιοκτητών, αν υπάρχουν περισσότεροι συνιδιοκτήτες για την ασφαλισμένη κατοικία (ασφάλιση ιδίου και για λογαριασμό τρίτων)
  • Δηλώσετε τους ΑΦΜ των τρίτων προσώπων που έχουν δικαίωμα επί της ασφαλισμένης κατοικίας, αν δεν έχετε δικαίωμα επ’ αυτής (ασφάλιση για λογαριασμό τρίτων).

Οι φορολογούμενοι που θα περιληφθούν στην αίτηση ως συνιδιοκτήτες ή τρίτα πρόσωπα θα ενημερωθούν μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, το οποίο θα αναρτηθεί και στην προσωπική τους θυρίδα, στη διαδρομή myAADE / Μητρώο & Επικοινωνία / Τα μηνύματά μου.

Για να λάβουν την έκπτωση ΕΝΦΙΑ, πρέπει να υποβάλουν και οι ίδιοι αίτηση, προκειμένου να συσχετίσουν το ασφαλιστήριο συμβόλαιο με την ασφαλισμένη κατοικία τους, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις.

Δικαιούχοι της έκπτωσης 10% στον ΕΝΦΙΑ είναι οι ιδιοκτήτες κατοικιών που έχουν ασφαλίσει το ακίνητό τους έναντι φυσικών καταστροφών, όπως ο σεισμός, η πυρκαγιά και η πλημμύρα για ολόκληρο το προηγούμενο έτος.

Αν δεν ισχύει αυτό, η έκπτωση είναι αναλογική με το χρόνο ασφάλισης, με ελάχιστο χρονικό διάστημα τριών μηνών.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται:

  • Έκπτωση 10% για συμβόλαιο ασφάλισης διάρκειας 12 μηνών
  • Έκπτωση 7,5% για συμβόλαιο ασφάλισης διάρκειας 9 μηνών
  • Έκπτωση 5% για συμβόλαιο ασφάλισης διάρκειας 6 μηνών
  • Έκπτωση 2,5% για συμβόλαιο ασφάλισης διάρκειας 3 μηνών
  • Δεν χορηγείται καμία έκπτωση για κατοικίες που ασφαλίζονται για διάστημα μικρότερο των τριών μηνών τον χρόνο.

Related posts

Αύξηση τιμών στα ασφάλιστρα των οχημάτων

Arcadia Spot GZ

Νέα εγκύκλιος για τους ιατρικούς φακέλους των εργαζομένων

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment