Ελλάδα Επικαιρότητα Οικονομία

Ασφαλιστικος και συνταξιοδοτικός βίος από το κινητό

e-ΕΦΚΑ :

Ασφαλιστικος και συνταξιοδοτικός βίος από το κινητό. Σε περίπου τρία χρόνια αναμένεται να ολοκληρωθεί η πλήρης ψηφιοποίηση του συστήματος e-ΕΦΚΑ (Ενιαίο Φορολογικό Καινοτόμο Ασφαλιστικό), και αυτό θα επιφέρει αλλαγές στην παροχή πληροφοριών σχετικά με το συνταξιοδοτικό και ασφαλιστικό βίο του πολίτη μέσω μιας εφαρμογής στο κινητό τηλέφωνο. Ο πολίτης θα μπορεί να δει πότε θα λάβει τη σύνταξή του με βάση τα εργασιακά του δεδομένα.

Η ψηφιοποίηση αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη, και ολοκληρώνεται σε τρία χρόνια από το παρόν. Κάθε μήνα παραδίδεται ένα τμήμα της ψηφιοποίησης, και ο στόχος είναι να γίνει πλήρως λειτουργική η εφαρμογή.

Ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, αναφέρει ότι η απονομή των επικουρικών συντάξεων γίνεται ταχύτερα και πιο αποτελεσματικά με τη χρήση ψηφιακών διαδικασιών, και προβλέπει ότι η επίλυση των εκκρεμών υποθέσεων θα αυξηθεί σημαντικά με την εφαρμογή ενός αυτόματου αλγορίθμου.

Επιπλέον, αναφέρει ότι η ρύθμιση για την αύξηση των χρεών στον ΕΦΚΑ για ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες θα περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο, με στόχο την απλοποίηση των διαδικασιών και τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών.

Related posts

ΔΥΠΑ και e-ΕΦΚΑ. Ποιοι πληρώνονται σήμερα

Arcadia Spot NG

Πληρωμές από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ για 15 έως 19 Απριλίου 2024

Arcadia Spot KP

Νέα Φορολογική Νομοθεσία: Αυτόματη Υποβολή Δηλώσεων για Μισθούς και Συντάξεις

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment