Ελλάδα Επικαιρότητα

Επιτυχής Ημερίδα της ΑΑΔΕ: Νέες Εξελίξεις στην Πλατφόρμα myDATA και Διαδικασίες ΦΠΑ

Επιτυχής Ημερίδα της ΑΑΔΕ

Επιτυχής Ημερίδα της ΑΑΔΕ: Νέες Εξελίξεις στην Πλατφόρμα myDATA και Διαδικασίες ΦΠΑ. Η ενημερωτική ημερίδα με τίτλο “Τελευταίες εξελίξεις στην ψηφιακή πλατφόρμα myDATA”, οργανώθηκε με επιτυχία από την ΑΑΔΕ με στόχο τη διευκόλυνση των επαγγελματιών και επιχειρήσεων στην επανασύσταση με τις αναβαθμισμένες λειτουργίες της πλατφόρμας myDATA και τις νέες διαδικασίες. Συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων του επιχειρηματικού κλάδου τόσο από φυσική όσο και από διαδικτυακή παρουσία.

Κεντρικό θέμα της ημερίδας αποτέλεσε η νέα διαδικασία υποβολής δηλώσεων ΦΠΑ που τέθηκε σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου 2024. Στο πλαίσιο αυτό, αναλύθηκαν τα αποτελέσματα της συνεργασίας της ΑΑΔΕ με τους κλάδους της ελληνικής οικονομίας μέσω των ‘Ατυπων Ομάδων Εργασίας και παρουσιάστηκαν οι τεχνικές εξελίξεις που επιτρέπουν την ευκολότερη προσυμπλήρωση των δηλώσεων ΦΠΑ μετά την αναβάθμιση της πλατφόρμας myDATA. Επιπλέον, παρέχθηκαν διευκρινίσεις σχετικά με τη διαδικασία υποβολής των δηλώσεων ΦΠΑ που ισχύει από την 1η Ιανουαρίου 2024 και συζητήθηκαν θέματα όπως οι εναλλακτικοί τρόποι διαβίβασης δεδομένων και η κανονικοποίηση του συστήματος με τη διόρθωση λαθών μέσω απλοποιήσεων.

Επίσης, παρουσιάστηκαν στατιστικά στοιχεία σχετικά με τη χρήση της πλατφόρμας myDATA, αποκαλύπτοντας τη συνεχή αύξηση της χρήσης των εφαρμογών της. Τέλος, ακολούθησε συζήτηση με ερωτήσεις από τους συμμετέχοντες, στην οποία ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, υπογράμμισε τη σημασία της πλατφόρμας myDATA ως εργαλείο για την επιτήρηση της συμμόρφωσης και τον εντοπισμό φοροδιαφυγών, καθώς και τη συνεργασία με τους φορείς της ελληνικής οικονομίας για τη συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχονται.

Related posts

Ενημέρωση για την Υποβολή Φορολογικών Δηλώσεων 2024: Νέοι Κωδικοί και Αυτόματη Υποβολή για Απλούστευση της Διαδικασίας

Arcadia Spot GZ

Ενημερωτικά Emails για τη Διασύνδεση POS με Ταμειακές Μηχανές: Υπενθύμιση Προθεσμιών και Προστίμων από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων

Arcadia Spot GZ

Επέκταση Πλατφόρμας Υποβολής Δηλώσεων ΦΠΑ: Ανεκτές Αποκλίσεις και Ευκολία στη Δήλωση Εξόδων 

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment