Ελλάδα Επικαιρότητα Οικονομία

Αύξηση του επιδόματος γέννησης για να αντιμετωπίσουν οι νέοι γονείς την αρκίβεια

Αύξηση του επιδόματος γέννησης


Αύξηση του επιδόματος γέννησης για να αντιμετωπίσουν οι νέοι γονείς την αρκίβεια

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα μια σειρά από μέτρα για τη στήριξη των νέων γονιών, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης του επιδόματος γέννησης.

Το επίδομα γέννησης αυξάνεται από 2.000 ευρώ σε 2.400 ευρώ για το πρώτο παιδί, από 2.000 ευρώ σε 2.800 ευρώ για το δεύτερο παιδί, από 3.000 ευρώ σε 3.000 ευρώ για το τρίτο παιδί και από 3.500 ευρώ σε 3.500 ευρώ για το τέταρτο παιδί και πάνω.

Η αύξηση αυτή έχει αναδρομική ισχύ, επομένως θα λάβει χώρα και για τα παιδιά που γεννήθηκαν το 2023. Η πληρωμή του επιδόματος θα γίνει τον Απρίλιο σε δύο ισόποσες δόσεις.

Η κυβέρνηση εκτιμά ότι το μέτρο αυτό θα κοστίσει 90 εκατομμύρια ευρώ σε δύο χρόνια και θα ωφελήσει περισσότερους από 300.000 νέους γονείς.

Ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, δήλωσε ότι η αύξηση του επιδόματος γέννησης αποτελεί «μια ακόμη απάντηση της κυβέρνησης στο ζήτημα της ακρίβειας».

«Έχουμε βάλει μπροστά τη μηχανή της οικονομίας και για αυτό μπορούμε να υποστηρίζουμε τέτοια κοινωνικά μέτρα», πρόσθεσε. πηγή

Ο υπουργός ανέφερε επίσης ότι η κυβέρνηση έχει λάβει μια σειρά άλλων μέτρων για τη στήριξη των νέων γονιών, όπως η αύξηση του αφορολόγητου για τα παιδιά, η αύξηση του επιδόματος μητρότητας, η προσαύξηση του επιδόματος θέρμανσης για τα παιδιά και η αναμόρφωση του μισθολογίου στον δημόσιο τομέα.

Related posts

Ποιοι μαθητές θα πάρουν επίδομα 350 ευρώ

Arcadia Spot NG

Πώς να βάψετε εύκολα κόκκινα αυγά

Arcadia Spot NG

Δείτε τι ισχύει για τις αργίες του Πάσχα

Arcadia Spot NG

Leave a Comment