Ελλάδα Επικαιρότητα Οικονομία

Αύξηση των δανείων και των καταθέσεων στην Τράπεζα της Ελλάδος

Αύξηση των δανείων και των καταθέσεων στην Τράπεζα της Ελλάδος. Τον Σεπτέμβριο του 2023, παρατηρήθηκε αύξηση των καταθέσεων των νοικοκυριών και των ιδιωτικών

Αύξηση των δανείων και των καταθέσεων στην Τράπεζα της Ελλάδος. Τον Σεπτέμβριο του 2023, παρατηρήθηκε αύξηση των καταθέσεων των νοικοκυριών και των ιδιωτικών μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων κατά 696 εκατομμύρια ευρώ. Αυτή η αύξηση ακολούθησε μια προηγούμενη αύξηση των καταθέσεων κατά 439 εκατομμύρια ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής παρέμεινε σταθερός στο 3,7% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Τα στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδος δείχνουν επίσης ότι οι καταθέσεις από επιχειρήσεις αυξήθηκαν κατά 1,5 δισ. ευρώ τον ίδιο μήνα, αντίθετα με τη μείωση κατά 249 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής παρέμεινε σταθερός στο 2,6% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Οι συνολικές καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα αυξήθηκαν κατά 2,23 δισ. ευρώ, συγκριτικά με την αύξηση κατά 190 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής παρέμεινε σταθερός στο 3,4% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Σε ό,τι αφορά τα δάνεια, τον Σεπτέμβριο του 2023, παρατηρήθηκε θετική μηνιαία ροή χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις, αυξημένη κατά 2,054 δισ. ευρώ. Αυτή η αύξηση ακολούθησε αρνητική ροή 322 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, με τον ετήσιο ρυθμό μεταβολής να αυξάνεται στο 4,9% από 3,0% τον προηγούμενο μήνα.

Related posts

ΤτΕ : Πρωτογενές πλεόνασμα 945 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο

Arcadia Spot GZ

Πρωτογενές πλεόνασμα 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ στον Προϋπολογισμό

Arcadia Spot KP

Η Τράπεζα της Ελλάδος προκηρύσσει πενήντα εννέα θέσεις εργασίας

#omada_Arcadia_Spot*

Leave a Comment