Top News Δήμος Γορτυνίας Επικαιρότητα

Βαρδιάμπασης για τα τροχαία που συνέβησαν στη Γορτυνία

Ο γιατρός Βασίλης Βαρδιάμπασης έκανε ανάρτηση στο facebook για τα τροχαία που συνέβησαν το τελευταίο Σαββατοκύριακο στη Γορτυνία.

Αναλυτικά αναφέρει:

Δυστυχώς μέσα σ΄ ένα Σαββατοκύριακο είχαμε τρία ατυχήματα με εκτροπές αυτοκίνητου που κρεμάστηκαν στην κυριολεξία στο γκρεμό, υπό διαφορετικές συνθήκες βέβαια το καθένα, αλλά με έναν νέο συνάνθρωπό μας νεκρό. Τα δύο δε ατυχήματα έγιναν ακριβώς στο ίδιο σημείο, στη Γέφυρα Σερά, μεταξύ Καρκαλού και Δημητσάνας.

Και από τα τρία αυτά ατυχήματα και τα άλλα παρόμοια που έχουν λάβει χώρα στο παρελθόν (και ελπίζουμε να μην ξαναγίνουν στο μέλλον), κάποιοι αναρωτιόμαστε σε ποιον ανήκει η ευθύνη…Άλλοι τα αποδίδουν στο εμβόλιο του κορονοϊού και ξεμπερδεύουν.. Το μόνο σίγουρο είναι τόσα ατυχήματα σε 48 ώρες σε ένα μικρό τόπο δεν θεωρούνται πια «τυχαία».. Σίγουρα «φταίει και η κακιά στιγμή», αλλά σε μεγάλο βαθμό η κακιά στιγμή έγινε κακιά από παραλείψεις δικές μας και μάλλον όχι από τον εμβολιασμό κατά του COVID… Στην κακιά στιγμή μπορεί να οδηγήσουν πολύ παράγοντες που καλό είναι να επανεξετάσουμε με τη σειρά:

Οι κακές υποδομές. Κακό οδικό δίκτυο, επικίνδυνες στροφές, κακή ορατότητα, στενοί δρόμοι με ολισθηρή άσφαλτο, ελλιπής φωτισμός, απαρχαιωμένες πινακίδες σήμανσης…

Οι κακές μας συνήθειες. Παραμέληση της υγείας μας (κάπνισμα- αλκοόλ- κακή διατροφή – έλλειψη άσκησης), αμελής οδήγηση, ωχαδερφισμός και βόλεμα.

Η κακή ενημέρωση και η κακή πληροφόρηση. Για όλα φταίει το εμβόλιο του κορονοϊού ! Θα ήθελα να δω με το ίδιο σθένος να αγωνίζεστε για σωστές υποδομές και την καλή ζωή που χρωστάμε στους εαυτούς μας. Πριν φτάσουμε στη γενικευμένη «συνομωσιακή» παρενέργεια του όποιου φαρμάκου, ας εξαντλήσουμε ότι όλα τα άλλα έχουν γίνει σωστά.

Και να θυμάστε ότι ο Προσωπικός σας Ιατρός (θεσμοθετημένος πια) είναι εδώ για να καθοδηγήσει κάθε πολίτη και να τον κατευθύνει στο δρόμο για μία καλή υγεία !

Related posts

ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΕΞ ΑΝΑΒΟΛΗΣ – ΓΟΡΤΥΝΙΑ 26/04/2024

Arcadia Spot NG

ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ την Τρίτη 23/04/2024 στη Γορτυνία

Arcadia Spot NG

Διακοπή Ηλεκτροδότησης την Παρασκευή 12/04/2024 στο Δ. Γορτυνίας

Arcadia Spot KP

Leave a Comment