Ελλάδα Επικαιρότητα

Βρετανικό Μουσείο : Στις αποθήκες του θησαυρός του Παρθενώνα

Βρετανικό Μουσείο : Στις αποθήκες θησαυρός του Παρθενώνα – Στο «σκοτάδι» δεκάδες χιλιάδες πολύτιμα αντικείμενα. Η Βρετανική Επιτροπή για την Επανένωση των Μαρμάρων του Παρθενώνα επιχείρησε να επιδώσει 35.000 λίρες στο Υπουργείο Πολιτισμού στο Λονδίνο.

Το ποσό των 35.000 στερλινών, που είχε δαπανηθεί το 1816 από το βρετανικό κοινοβούλιο για την αγορά των Γλυπτών του Παρθενώνα από τον λόρδο Έλγιν, κατάφερε να συλλέξει και να προσφέρει συμβολικά ως «επιστροφή» χρημάτων η Βρετανική Επιτροπή για την Επανένωση των Μαρμάρων του Παρθενώνα.

Αντιπροσωπεία της Επιτροπής επιχείρησε να επιδώσει την επιταγή με το ποσό στο Υπουργείο Πολιτισμού στο Λονδίνο την Τρίτη (1/8). Όπως αναφέρει η αντιπροσωπεία, το υπουργείο αρνήθηκε τη δωρεά για την «αποπληρωμή» του ποσού αγοράς των Γλυπτών.

Το σκεπτικό της κίνησης αγορά την αναγνώριση του σημαντικού ρόλου που έχει παίξει το Ηνωμένο Βασίλειο στην προστασία αυτών των απαράμιλλων κλασικών τέχνεργων του Φειδία, υπογραμμίζοντας όμως παράλληλα πως έχει έρθει η ώρα για την επανένωσή τους στους πρόποδες του Παρθενώνα, στο Μουσείο Ακρόπολης.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Related posts

Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ: Πάνω από 120 επιχειρήσεις συμμετέχουν, προσφέροντας 2.500 θέσεις εργασίας

Arcadia Spot GZ

Πυρκαγιά σε Βυτιοφόρο εχθές το βράδυ

Arcadia Spot GZ

Κλήρωση αγώνων Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment