Επικαιρότητα Περιφέρεια

Β.Γιαννακούρας για τη διαγραφή από ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

giannakouras

Ο Β.Γιαννακούρας για τη διαγραφή από ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία έκανε δηλώσεις σχετικά με το συμβάν, καθώς και για την υποψήφιοτητα του στις περιφερειακές εκλογές.

Δείτε παρακάτω ολόκληρη την ανακοίνωση:

Β.Γιαννακούρας: «Μένω συνεπής στις ιδέες του ΠΑΣΟΚ αλλά πάνω από όλα είμαι ιδεολόγος Αρκάς»


Αποτελεί μεγάλη «τιμή» για εμένα, που η Επιτροπή Δεοντολογίας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ασχολήθηκε αποκλειστικά, ένα ολόκληρο απόγευμα, με μοναδικό θέμα τη διαγραφή μου από μέλος του κόμματος, κάτι που έγινε.


Εκ των πραγμάτων φαίνεται, ότι εγώ και μόνο εγώ είμαι το πρόβλημα και το εμπόδιο σε όλη την χώρα. Όταν τόσοι και τόσοι άλλοι υποψήφιοι βουλευτές ακόμα και Επικρατείας καθώς και πρώην βουλευτές έχουν ενταχθεί όχι σε ανεξάρτητα ψηφοδέλτια όπως εγώ, αλλά σε ψηφοδέλτια με το χρίσμα της ΝΔ.


Κανείς όμως από όλους εσάς , και το φωνάζω όσο πιο δυνατά μπορώ, δεν δύναται να ξεριζώσει από την ψυχή μου το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα που υπηρέτησα 45 χρόνια, μεγάλωσα μαζί του και δεν έφυγα ποτέ ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές του.


Ακόμα και όταν δεν πήρα το χρίσμα για υποψήφιος Νομάρχης , παρά την πικρία μου, πρότεινα υποψήφιο Νομαρχιακό Σύμβουλο τον αδερφό μου, για να βοηθήσω.


Επίσης συνειδητά δεν ζήτησα ποτέ και δεν πήρα καμία διορισμένη έμμισθη θέση από το κόμμα, γιατί έχω τη δουλειά μου και στο ΠΑΣΟΚ πήγα όχι για να πάρω –όπως κάνουν κάποιοι που κατηγορούν εμένα- αλλά για να δώσω.


Εντάχθηκα στο ΠΑΣΟΚ, συνεπαρμένος από τα οράματα και τις ιδέες του μεγάλου πολιτικού και ιδρυτή του , Ανδρέα Παπανδρέου.


Ήταν αυτές οι ιδέες που έδρασαν καταλυτικά στη νεανική μου ψυχή.
Έτσι γαλουχήθηκα και όσο και αν προσπαθούν τα κέντρα και τα παράκεντρα, καθώς και κάποιοι ανεπάγγελτοι αστέρες του κομματικού σωλήνα, θέλοντας να κρύψουν τους μύχιους πόθους τους και τις συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, δε θα τα καταφέρουν να με διαγράψουν ουσιαστικά από το Κίνημα.


Αγωνίστηκα , αγωνίζομαι και θα αγωνίζομαι για τις ιδέες του ΠΑΣΟΚ, πιστεύοντας συγχρόνως σε μία ακηδεμόνευτη αυτοδιοίκηση.


Στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές ενδιαφέρθηκα να είμαι υποψήφιος βουλευτής και γνωρίζω πολύ καλά ότι ο Πρόεδρός μας Νίκος Ανδρουλάκης, έκανε πολύ μεγάλη προσπάθεια για να με εντάξει στο ψηφοδέλτιο και τον ευχαριστώ πολύ, δημόσια, για μία ακόμα φορά, γιατί τα εμπόδια που του έβαζαν συνέχεια ήταν πάρα πολλά.


Όταν οι υπόλοιποι συνυποψήφιοι ανά την Ελλάδα ανακοινώθηκαν στις 16 Ιανουαρίου, για εμένα η ανακοίνωση έγινε στις 15 Απριλίου και με εκβιαστικές δηλώσεις και με συνεχή απαίτηση να παραιτηθώ από Περιφερειακός Σύμβουλος.


Πιστεύω όμως ότι έστω και έτσι ανταπέδωσα την εμπιστοσύνη , παίρνοντας 4300 ψήφους και με την παρουσία μου το ποσοστό του κόμματος εκτοξεύτηκε στην Αρκαδία στο 18%, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα στην χώρα.

Εγώ κοιτάω μπροστά και μόνο μπροστά, δεν θα ασχοληθώ πάλι με το παρελθόν. Μπροστά μας είναι τα προβλήματα της Αρκαδίας και μόνο με αυτά θα ασχοληθώ.


Επειδή, λοιπόν, έχω μάθει να απευθύνομαι με ειλικρίνεια στους συμπατριώτες μου , θέλω να διευκρινίσω, απευθυνόμενος συνάμα και στην Νομαρχιακή Επιτροπή Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ, που με χαρακτηρίζει ασυνεπή και καιροσκόπο, ότι η παραίτησή μου από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του κόμματος, έγινε μόνο και μόνο , λόγω των υβριστικών δηλώσεων του Βουλευτή Αρκαδίας καθώς και των εμπρηστικών δηλώσεων του υποψηφίου
Περιφερειάρχη του κόμματος, παρουσία μάλιστα του Προέδρου.


Χαρακτηρίστηκα διεφθαρμένος και διαπλεκόμενος, μαζί με την παράταξη «Νέα Πελοπόννησος» την οποία υπηρέτησα 13 χρόνια.


Απορώ γιατί δεν πήραν για όλα αυτά θέση η Νομαρχιακή Επιτροπή και τα κεντρικά όργανα καταδικάζοντας το τοξικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί εις βάρος μου, αντίθετα περί άλλων ετύρβαζαν.


Απευθύνομαι σε όλους τους ελεύθερους πολίτες της Αρκαδίας και όχι σε αυτούς που έχουν κομματικές παρωπίδες, σε όλους τους Αρκάδες που έχουν ίδιες ανησυχίες και αγωνίες με εμένα για τον τόπο μας.


Ακόμα και οι αντίπαλοί μου, μέσα τους γνωρίζουν πως είμαι ιδεολόγος Αρκάς, καθώς και την μεγάλη προσπάθεια που έκανα σε εποχή μνημονίων για το καλό του τόπου μας.


Γνωρίζετε αγαπημένοι μου συμπατριώτισσες και συμπατριώτες την μεγάλη αγάπη που έχω για την Αρκαδία.


Αισθάνομαι ότι χρωστάω πολλά σε εσάς και θέλω με τη δική σας και πάλι ψήφο να δώσετε στη «Νέα Πελοπόννησο» και σε εμένα προσωπικά τη δυνατότητα να σταθώ και πάλι στο πλευρό σας και να προσφέρω με τη γνώση και την εμπειρία που διαθέτω, το καλύτερο για εσάς και την αγαπημένη μας Αρκαδία.


Δεν πρέπει, φίλες και φίλοι, να επιτρέψουμε την επικράτηση του ουρανοκατέβατου και εκλεκτού της ΝΔ μαζί με τα συμφέροντα που τον στηρίζουν, να διοικήσουν την Πελοπόννησο, το μεγάλο μας νησί.


Βαγγέλης Γιαννακούρας
Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος «Νέα Πελοπόννησος»
τέως Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας

Related posts

Πτωχός: «Τα αγροτικά ζητήματα αφορούν ολόκληρη την ελληνική κοινωνία»

Arcadia Spot NG

ΚΟΡΙΝΘΙΑ: 4 Συλλήψεις για κλοπή

Arcadia Spot NG

40 Συλλήψεις και 62 προσαγωγές στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Arcadia Spot NG

Leave a Comment