Αστυνομικά Επικαιρότητα

Γεώργιος Λυγγερίδης : Αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης αιτήθηκαν να ονομαστεί οδός με το όνομα του αδικοχαμένου αστυνομικού

Γεώργιος Λυγγερίδης

Γεώργιος Λυγγερίδης : Αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης αιτήθηκαν να ονομαστεί οδός με το όνομα του αδικοχαμένου αστυνομικού.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης προτείνει την ονοματοδοσία δρόμου προς τιμήν του Υπαρχιφύλακα Γεωργίου Λυγγερίδη, ο οποίος έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος τον περασμένο Δεκέμβριο.

Στην ανακοίνωσή της, η Ένωση τονίζει ότι η ονοματοδοσία ενός δρόμου προς τιμήν του Υπαρχιφύλακα Λυγγερίδη θα αποτελέσει μια ελάχιστη ένδειξη τιμής και αναγνώρισης για την θυσία του. Θα είναι επίσης μια υπενθύμιση σε ολόκληρη την κοινωνία της σημασίας του έργου των αστυνομικών, οι οποίοι καθημερινά ρισκάρουν τη ζωή τους για να διαφυλάξουν την ασφάλεια των πολιτών.

Ο Υπαρχιφύλακας Λυγγερίδης υπηρετούσε στην Υπηρεσία Αποκατάστασης Τάξης της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής. Στις 7 Δεκεμβρίου 2023, ενώ βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία, δέχθηκε δολοφονική επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια επεισοδίων έξω από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, ο Υπαρχιφύλακας Λυγγερίδης υπέκυψε στα τραύματά του στις 27 Δεκεμβρίου, σε ηλικία μόλις 31 ετών.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης καλεί την τοπική αυτοδιοίκηση και τις αρμόδιες αρχές να εξετάσουν το αίτημα της για την ονοματοδοσία δρόμου προς τιμήν του Υπαρχιφύλακα Λυγγερίδη.

Related posts

Αστυνομικός συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών, εκβίαση και κατοχή όπλων

Arcadia Spot GZ

Αστυνομικός έχασε άδικα τη ζωή του εν ώρα καταδίωξης

ArcadiaSpot Team

Σύλληψη Αξιωματικού της Ελληνικής Αστυνομίας

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment