Επικαιρότητα Πολιτικά

Γιώργος Παπαηλιού : Παρουσίαση των θέσεων της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ

Γιώργος Παπαηλιού : Παρουσίαση των θέσεων

Γιώργος Παπαηλιού : Παρουσίαση των θέσεων-της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την κτηνοτροφία.

Απόσπασμα από την παρουσίαση των θέσεων-της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την κτηνοτροφία κατά τη συνάντηση εργασίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στις Σπέτσες.

Γιώργος Παπαηλιού – Βουλευτής Αρκαδίας
Α. Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης-Αρμόδιος για την κτηνοτροφία

Η κτηνοτροφία, και εν γένει ο πρωτογενής τομέας, μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν σημαντικό πυλώνα για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Μέσω αυτών, μπορεί να διασφαλιστεί η διατροφική επάρκεια και η περιφερειακή ανάπτυξη, η οποία αποτελεί όρο για τον περιορισμό των περιφερειακών και ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων και εν τέλει την ανασυγκρότηση της υπαίθρου.

Προϋπόθεση γι΄ αυτήν αποτελεί η στήριξη και ενίσχυση του κτηνοτροφικού τομέα, σε πρώτη φάση, με συγκεκριμένα βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα μέτρα, για την ανακούφιση των κτηνοτρόφων (η κανονικοποίηση της πληρωμής των ενισχύσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, η μείωση του κόστους εκτροφής των ζώων, η ανάπτυξη δημόσιων αγροτικών υποδομών).

Επιπροσθέτως, απαιτούνται ο ανασχεδιασμός του «ΕθνικούΣτρατηγικού Σχεδίου» της νέας ΚΑΠ και ο αναπροσανατολισμόςτων πολιτικών για την κτηνοτροφία σε σύνδεσή της με τη μεταποίηση και την παροχή τουριστικών υπηρεσιών και η ανακατεύθυνση των σχετικών πόρων, στο πλαίσιο του «Ταμείου
Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας».

Related posts

Γιώργος Παπαηλιού για τα Τέμπη

Arcadia Spot GZ

Συνάντηση με τους εκπροσώπους του Αγροτικού Συλλόγου Βερμίου 

Arcadia Spot GZ

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ : 12 ΜΑΡΤΙΟΥ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment