Επικαιρότητα

Γιώργος Παπαηλιού: Καθεστωτική η αντίληψη της ΝΔ Το εκλογικό αποτέλεσμα, το πρώτο ρήγμα στην παντοκρατορία του <συστήματος Μητσοτάκη >της ΝΔ

Γιώργος Παπαηλιού
Βουλευτής Αρκαδίας (ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία)

Καθεστωτική η αντίληψη της Ν Δ

Το εκλογικό αποτέλεσμα, το πρώτο ρήγμα στην παντοκρατορία του <συστήματος Μητσοτάκη >της ΝΔ.

Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας,
(κατά τη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής,  του νομοσχεδίου για την κύρωση ΠΝΠ, που αφορά τη Θεσσαλία )

Η κυβέρνηση της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη χρησιμοποίησε και στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης πρακτικές ωμού εκβιασμού εις βάρος των πολιτών, αυτών της πολύπαθης Θεσσαλίας συμπεριλαμβανομένων. Οι δηλώσεις Αυγενάκη, Γεωργιάδη και άλλων στελεχών της ΝΔ, ότι οι πόροι θα διατίθενται μόνον στους περιφερειάρχες και δημάρχους που συμμερίζονται το ίδιο «αναπτυξιακό όραμα» με τη ΝΔ,  το αποδεικνύουν.

Όλες αυτές οι δηλώσεις και οι δράσεις που απειλήθηκαν ή απειλούνται βρίσκονται εκτός των ορίων του δημοκρατικού πολιτεύματος, εκτός των πρακτικών οποιασδήποτε κυβέρνησης που σέβεται τους κανόνες του.

Αποτελούν στοιχεία της καθεστωτικής αντίληψης της ΝΔ, η οποία εμφανίζεται παντού. 

Και βέβαια αποτελούν συνέχεια των δηλώσεων  του πρωθυπουργού, ο οποίος έχει φθάσει στο σημείο να πει, ότι η κυβέρνηση θα ασκεί και το ρόλο της αντιπολίτευσης. Είναι προφανές, ότι συνιστούν εκδήλωση αλαζονείας, έπαρσης και αλαζονικής αμετροέπειας . 

Το αποτέλεσμα των προχθεσινών εκλογών τους διέψευσε.
Η αξιωματική αντιπολίτευση-ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία  ήδη ασκεί το συνταγματικό ρόλο της σε όλα τα επίπεδα και πεδία, όπως συμβαίνει σε όλες τις δημοκρατίες . Όταν μάλιστα συμπράττει-συνεργάζεται με τις άλλες προοδευτικές  δυνάμεις, όπως συνέβη εν προκειμένω στις εκλογές της Τ.Α., αυτές (οι προοδευτικές δυνάμεις) κερδίζουν τις εκλογές και επιτυγχάνουν να αναλάβουν τη διαχείριση των τοπικών υποθέσεων. Και έπεται συνέχεια !
Στις εκλογές του β΄ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών ηττήθηκαν οι ωμοί αντισυνταγματικοί και αντιθεσμικοί εκβιασμοί της κυβέρνησης της ΝΔ προς το εκλογικό σώμα.

Αυτό συνέβη και στην πολύπαθη Περιφέρεια Θεσσαλίας.

https://fb.watch/nLC62vEYEp/

Related posts

Γιώργος Παπαηλιού για τα Τέμπη

Arcadia Spot GZ

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου : μένει εκτός από ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

Arcadia Spot GZ

Συνάντηση με τους εκπροσώπους του Αγροτικού Συλλόγου Βερμίου 

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment