Δήμος Β. Κυνουρίας Εκδηλώσεις Επικαιρότητα

Στο Άστρος ο Γιώργος Φαράντος στις εκδηλώσεις του εορτασμού της Β΄ Εθνοσυνέλευσης

Στο Άστρος βρέθηκε ο υποψήφιος σύμβουλος Αρκαδίας (με το συνδυασμό του Ιατρού Μανώλη Μάκαρη) Γιώργος Φαράντος – Διδάκτωρ του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων, για τον εορτασμό των 200 χρόνων από τη Β’ Εθνοσυνέλευση.

Ο κ. Φαράντος σε ανάρτηση του αναφέρει τα εξής:


Τι είναι αυτό το τόσο πολύ σπουδαίο που έγινε στο Άστρος πριν 200 χρόνια;

Σε μια εποχή κατά την οποία το τότε κατεστημένο επεδίωκε τη συνέχιση των καταπιεστικών Αυτοκρατοριών, η Ελληνική Επανάσταση δημιούργησε το πρώτο Έθνος-Κράτος στην περιοχή και απετέλεσε μια πολύ σημαντική, ιστορικά και πολιτικά, εξέλιξη για αυτό που έγινε γνωστό ως η Εποχή των Επαναστάσεων. Οι Έλληνες Επαναστάτες, με τα καρυοφύλλια στο πλάι τους, συνάχθηκαν στο Άστρος για την ψήφιση-αναθεώρηση του πρωτοποριακού Συντάγματος.

Η «Διακήρυξη της Β΄ των Ελλήνων Συνελεύσεως» (η δεύτερο Σύνταγμα) εκτός από την πρωτοποριακή εφαρμογή του, απετέλεσε φάρο για τα κράτη δικαίου στην Ευρώπη: Οι πρωτοποριακές διατάξεις προέβλεπαν την κατάργηση της δουλείας (κάθε πολίτης που εισέρχεται στην Ελλάδα γίνεται ελεύθερος), την αρχή του τεκμηρίου της αθωότητας και του φυσικού δικαστή καθώς και μια σειρά από διατάξεις, πολλές από τις οποίες διατηρούνται και στο σημερινό Σύνταγμα.

Σήμερα, η υπεροχή του Ελληνικού Συντάγματος, έναντι των απλών νόμων του Ευρωπαϊκού Δικαίου, πρέπει να υπερτονίζεται και να αποτελεί ζητούμενο για τη χώρα μας. Η χώρα μας πέρασε τις συμπληγάδες μιας τεράστιας οικονομικής κρίσης, δοκιμάστηκε και καμία έμμεση αμφισβήτηση της κυριαρχίας της δεν γίνεται αποδεκτή.
Παριστάμεθα στις εκδηλώσεις του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας για τα 200 χρόνια από τη Β΄ Εθνοσυνέλευση στο Άστρος και τιμούμε τους Έλληνες ήρωες μας.
01-09-2023
Δρ. Γεώργιος Φαράντος

Related posts

Πτωχός: «Τα αγροτικά ζητήματα αφορούν ολόκληρη την ελληνική κοινωνία»

Arcadia Spot NG

ΚΟΡΙΝΘΙΑ: 4 Συλλήψεις για κλοπή

Arcadia Spot NG

40 Συλλήψεις και 62 προσαγωγές στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Arcadia Spot NG

Leave a Comment