Αστυνομικά Επικαιρότητα

Γ. Οικονόμου: Η ΕΛ.ΑΣ. προσφέρει σημαντικό και πολύπλευρο έργο

ΣΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ - ΕΛΑΣ

Γ. Οικονόμου: Η ΕΛ.ΑΣ. προσφέρει σημαντικό και πολύπλευρο έργο και έχουμε στόχο να την κάνουμε πιο αποτελεσματική και οργανωμένη

Κύρια σημεία της συνέντευξη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννη Οικονόμου, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και τον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά.

  • Οι αστυνομικοί στην πρώτη γραμμή του μετώπου στην Αλεξανδρούπολη και τον Έβρο για την προστασία και την ασφάλεια των πολιτών. Βοήθησαν σε εκκενώσεις, σε μια πολύ δύσκολη βραδιά και ημέρα για την Αλεξανδρούπολη. Είδαμε να βοηθούν οι αστυνομικοί τους ανθρώπους να φύγουν, να μεταφερθούν με ασφάλεια, διότι πάντοτε προτεραιότητα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και στη συνέχεια των δημόσιων υποδομών και της περιουσίας.
  • Στον Έβρο οι Έλληνες αστυνομικοί και συνοριοφύλακες την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου απέτρεψαν περίπου 900 παράτυπες εισόδους μεταναστών ημερησίως. Είχε 30 συλλήψεις λαθροδιακινητών σε όλη την ελληνική επικράτεια, δίνει την μάχη στον Φράχτη και σε όλη την περιοχή του Έβρου για να θωρακίσει τα σύνορα μας, τα σύνορα της Ευρώπης, να αποτρέψει παράνομες εισόδους και ταυτόχρονα -όπου της ζητηθεί- να προστρέξει για να βοηθήσει ανθρώπους που ενδεχομένως χρειάζονται βοήθεια.
  • Για τις νέες ταυτότητες. Είναι το «όχημα» για να προσαρμοστεί η Ελλάδα στις απαιτήσεις του σύγχρονου κόσμου, να μπορούμε να ταξιδεύουμε με ασφάλεια, να είμαστε συμβατοί στις υποχρεώσεις μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στον κόσμο ολόκληρο.
  • Εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στα ζητήματα της καθημερινότητας. Η εντατικοποίηση και η μεγαλύτερη πυκνότητα της εμφάνισης της Αστυνομίας στις γειτονιές και της Αθήνας, αλλά και των υπολοίπων πόλεων, η ακόμα μεγαλύτερη εγρήγορση και αποτελεσματικότητα απέναντι στην εγκληματικότητα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες πολίτες στην καθημερινότητά τους, η πυκνότερη παρουσία σε ό,τι αφορά σε δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με τη Τροχαία είναι τα κύρια ζητήματα που μας απασχολούν. Ακόμα, η μεγάλη δουλειά που πρέπει να κάνουμε στο κομμάτι της οδικής ασφάλειας. Φέτος τα νούμερα από ανθρώπους που χάθηκαν από ατυχήματα και δυστυχήματα είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικά.

Related posts

Η ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποίησε επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση παραβατικότητας των ανηλίκων

Arcadia Spot GZ

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Arcadia Spot GZ

Συνέντευξη τύπου του Κώστα Τζιούμη στον ΣΚΑΪ

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment