Top News Ελλάδα Επικαιρότητα

Δήμος Μούτσης : Σε ηλικια 85 ετών απεβίωσε ο μεγάλος συνθέτης

Δήμος Μούτσης : Σε ηλικια 85 ετών απεβίωσε ο μεγάλος συνθέτης

Σε ηλικία 85 ετών απεβίωσε ο διάσημος συνθέτης Δήμος Μούτσης.

Κατά τη δεκαετία του ’60, συνάντησε τον Νίκο Γκάτσο και τον Μάνο Χατζιδάκι σε ένα καφέ-ζαχαροπλαστείο, το οποίο ήταν δημοφιλές στέκι καλλιτεχνών στην Αθήνα, όπου συχνάζαν και οι δύο.

Από το 1967, ο Νίκος Γκάτσος άρχισε να γράφει στίχους για τον Μούτση, και έτσι δημιουργήθηκαν τα πρώτα τους τραγούδια. Το πρώτο τραγούδι του Μούτση ήταν το «Βρέχει ο Θεός». Αυτός είχε γράψει πρώτα τη μουσική και στη συνέχεια ζήτησε από τον Γκάτσο να προσθέσει τους στίχους, οι οποίοι υλοποιήθηκαν με επιτυχία από τον Σταμάτη Κόκοτα. πηγή

Η συνεργασία του Γκάτσου και του Μούτση συνεχίστηκε με τραγούδια όπως το «Μη μου χτυπάς τα μεσάνυχτα την πόρτα», το «Πειραιώτισσα» με τον ίδιο ερμηνευτή, και το «Σ΄ έβλεπα στα μάτια» με την Βίκυ Μοσχολιού. Ακολούθησαν επιτυχίες όπως το «Αύριο πάλι» το 1969 με ερμηνευτή τον Γρηγόρη Μπιθικώτση, και το «Με ένα παράπονο» το ίδιο έτος με ερμηνευτές τον Μπιθικώτση και τον πρωτοεμφανιζόμενο Μανώλη Μητσιά.

Το 1970, ο Μάνος Χατζιδάκις ανέθεσε στον Μούτση τη φροντίδα της ενορχήστρωσης και της μουσικής διεύθυνσης των τραγουδιών του στον δίσκο «Επιστροφή», όλα με στίχους του Νίκου Γκάτσου και με ερμηνευτές τον Γρηγόρη Μπιθικώτση και τη νεοεμφανιζόμενη τότε Δήμητρα Γαλάνη. Δήμος Μούτσης

Κατά τις ευρωεκλογές του 2019, ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΜέΡΑ25, όμως ο ίδιος κομματικός σχηματισμός ανέστειλε την κομματική του ιδιότητα λόγω κατηγοριών που τον βαραίναν.

Related posts

Κατονόμασε το μουσικοσυνθέτη Δήμο Μούτση για σεξουαλική επίθεση η Λυδία Σέρβου

#omada_Arcadia_Spot*

Leave a Comment