Δήμος Τρίπολης Επικαιρότητα Τοπικά Νέα

Δήμος Τρίπολης: Τιμές στον Μητροπολίτη Αλέξανδρο

Γιάννης Παπαδάτος : “Κοινός μας στόχος η φροντίδα των αδέσποτων ζώων’’

Δήμος Τρίπολης: Τιμές στον Μητροπολίτη Αλέξανδρο. Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι, από της πρωίας σήμερον η πόλη μας, ο δήμος μας, η Μαντινεία και η Κυνουρία ευρύτερα βιώνουν την απώλεια σεμνού και σεβαστού ποιμενάρχη. 

  Τον συμπατριώτη μας Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας, μακαριστού πλέον, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ. Από το γειτονικό χωριό Πάπαρι, παιδί κυριολεκτικά του τόπου μας και της Τρίπολης, στην οποία έλαβε τα εγκύκλια γράμματα και ανδρώθηκε. Ταμένος προσωπικά, αφιερωμένος δια βίου στην Εκκλησία και στην Αρκαδία, υπηρέτησε την πρώτη επί 55 συναπτά έτη, από το 1968, όταν και εχειροτονήθη  διάκονος, την δεύτερη σε όλη την ζωή του, εκτός από μια ενδεκαετία, κατά την οποία εποίμανε την Ι.Μ. Ναυπακτίας και Αγίου Βλασίου.

 Με την καρδιά και την σκέψη του  – και τότε – στη γενέθλια γη, στην οποία επέστρεψε ως Μητροπολίτης το 1995. Το έργο του και η προσφορά του γνωστά στην κοινωνία. Αξιολογείται και θα κριθεί από την Εκκλησιαστική και γενικότερη ιστορία. Ως Δήμος Τρίπολης θεωρώ ότι έχουμε (θλιβερό) καθήκον να αποφασίσουμε – σε πρώτο χρόνο – τιμές και εκδηλώσεις που δικαιούται και αξίζει ο εκλιπών Ιεράρχης. Σας καλώ, λοιπόν, και σας παρακαλώ να ορίσουμε – με ψήφισμα και απόφασή μας – τις άμεσες και πρώτες προς τιμήν του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ενέργειες και αποφάσεις του δήμου Τρίπολης, του και δήμου εκείνου.

Related posts

Προσλήψεις για τις παιδικές κατασκηνώσεις στο Παράλιο Άστρος

Arcadia Spot NG

Τζιούμης: «Στόχος μας η Τρίπολη να γίνει κέντρο του Πανελλήνιου Φεστιβάλ Φωτογραφίας»

Arcadia Spot NG

Μεγάλη Τρίτη στην Τρίπολη: Δείτε τις εκδηλώσεις

Arcadia Spot NG

Leave a Comment