Top News Ελλάδα Επικαιρότητα

Δεν θα γίνει το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών

Ντιμπειτ-κενό

Τελικά δεν θα γίνει το ντιμπέιτ πριν τις δεύτερες εκλογές για το 2023. Η οριστική του ματαίωση οφείλεται στο ότι δεν υπήρξε συμφωνία των πολιτικών κομμάτων για τη διεξαγωγή του σε νέα ημερομηνία.

Ο γενικός γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης Μιχάλης Σταυριανουδάκης δήλωσε πως η ΝΔ πρότεινε το Σάββατο, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ την Κυριακή, ενώ η Ελληνική Λύση δεν είχε κάποια προτίμηση στην ημερομηνία.

Οι εκπρόσωποι των κομμάτων που θα συμμετείχαν στην τηλεοπτική αναμέτρηση έκαναν σήμερα έκτακτη συνάντηση στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Απο νωρίς χτες το απόγευμα υπήρχε το θέμα που προβλημάτιζε τα κόμματα και τους δημοσιογράφους αν θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί το ντιμπέιτ μετά το τραγικό ναυάγιο. Στο Υπουργείο Εσωτερικών μάλιστα μέχρι αργά το βράδυ διάβαζαν δημοσιεύματα περί ακύρωσης, χωρίς όμως να έχουν λάβει κάποιο επίσημο αίτημα. Στις συναντήσεις που έγιναν μεταξύ των δημοσιογράφων και τέθηκε το θέμα της αναβολής ή ακύρωσης, διατυπώθηκαν διαφορετικές προσεγγίσεις.

Κανένα κόμμα δεν ήθελε να χρεωθεί την αναβολή του ντιμπέιτ. Στη ΝΔ δεν ήθελαν για κανένα λόγο να αναλάβουν το να προτείνουν την αναβολή του. Παραπλήσιες σκέψεις υπήρξαν και στα άλλα κόμματα, καθώς κανένα δεν ήθελε να δώσει την εντύπωση πως φοβάται και αποφεύγει την τηλεοπτική αναμέτρηση. Όπως όλα δείχνουν δεν θα γίνει το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών.

Related posts

Το ευχαριστήριο μήνυμα του Γιάννη Σμυρνιώτη

Arcadia Spot GZ

Ωράριο λειτουργίας των Γραφείων Ταυτοτήτων και Διαβατηρίων για τις εκλογές

Arcadia Spot GZ

Οι Υποψήφιοι του συνδυασμού Όραμα-Γνώση-Πρόοδος για τη Νότια Κυνουρία-Χαράλαμπος Λυσίκατος (ενημερώνεται)

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment