Γενικά Επικαιρότητα

Διάσωση μπεκάτσας από κυνηγό σε γήπεδο ποδοσφαίρου στην Τρίπολη

Το παρακάτω περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε αμέτρητα άλλα παρόμοια (διασώσεις ελαφιών, ζαρκαδιών, διάφορων αρπακτικών πτηνών ακόμα και δελφινιών) και αποδεικνύει περίτρανα και για πολλοστή φορά ότι οι Κυνηγοί (με Κ κεφαλαίο) είναι αναμφισβήτητα οι πανταχού παρών, άμισθοι φύλακες άγγελοι της άγριας ζωής και ενίοτε είναι εκείνοι που θα διδάξουν ήθος και κυνηγετική παιδεία !!!

Το Σάββατο 26/11/22 ο συνάδελφος Βαγγέλης ( ο ίδιος δεν επιθυμεί να αναφερθεί το επίθετο του ) από την Τρίπολη εντόπισε μια τραυματισμένη μπεκάτσα στο γήπεδο 5χ5 που πηγαίνει το παιδί του για μπάλα, προφανώς το πουλί κάπου είχε “τρακάρει” κατά τις νυχτερινές του πτήσεις και ήταν ανήμπορο να πετάξει. Ο Βαγγέλης που είναι αποκλειστικά μπεκατσοκυνηγός και έχοντας εμπειρία από τέτοιες καταστάσεις μιας και αυτή δεν ήταν η πρώτη μπεκάτσα που έχει βοηθήσει να δυναμώσει και να επιστρέψει στην φύση, την εξέτασε προσεκτικά και αφού δεν εντόπισε κάποιο σπάσιμο, την πήγε σε κατάλληλο, κοντινό βιότοπο όπου και την απελευθέρωσε !!!

Αισιόδοξες και άκρως ενθαρρυντικές πράξεις και ενέργειες για το μέλλον του κυνηγιού στην χώρα μας, πράξεις που χρήζουν προβολής προς το ευρύ κοινό και μηνύματα με ιδιαίτερη σημασία αφού προέρχονται από την νέα γενιά συναδέρφων, που θα συνεχίσει και θα μεταλαμπαδεύσει στις μελλοντικές γενιές την αγάπη όλων μας για την φύση και την άγρια ζωή. Μπράβο σου Βαγγέλη είσαι παράδειγμα προς μίμηση !!!

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το iHunt.gr

Πηγή: iHunt.gr

Related posts

Αρκούδα εισέβαλε σε αυλή σπιτιού και έφαγε μπιφτέκια από ψησταριά (vid)

ArcadiaSpot Team

Ιερέας χορεύει “Εδώ Παπάς Εκεί Παπάς” και γίνεται viral

ArcadiaSpot Team

Viral αγγελία στη Λάρισα: 43χρονος ζητά γνωριμία με ανεμβολίαστη χριστιανή

ArcadiaSpot Team

Leave a Comment