Ελλάδα Επικαιρότητα

Διακοπή ρεύματος στην Άνδρο λόγω των πυρκαγιών

Διακοπή ρεύματος στην Άνδρο

Διακοπή ρεύματος στην Άνδρο λόγω των πυρκαγιών. Η πυρκαγιά που ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου στην Άνδρο βρίσκεται ακόμα υπό εξέλιξη, με τις προσπάθειες της Πυροσβεστικής να επικεντρώνονται στο μέτωπο κοντά στο Βιτάλι. Συνολικά, 73 πυροσβέστες, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 18 οχήματα συμμετέχουν στην επιχείρηση, ενώ από τον αέρα παρέχουν βοήθεια 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα, όπως ανακοίνωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Δήμαρχος της περιοχής, Δημήτρης Λοτσάρης, ανέφερε ότι η προηγούμενη νύχτα ήταν πολύ απαιτητική, καθώς υπήρχαν 9 διαφορετικά ενεργά μέτωπα πυρκαγιάς περίπου σε απόσταση 3 χιλιομέτρων μεταξύ τους. Οι άνεμοι ήταν ισχυροί, φτάνοντας τα 6 μποφόρ, δυσκολεύοντας τις προσπάθειες κατάσβεσης. Επιπλέον, ο κ. Λοτσάρης ανέφερε ότι η πυρκαγιά προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο ηλεκτρικό δίκτυο της περιοχής, με πολλές κολόνες να έχουν καεί, με αποτέλεσμα το χωριό Βιτάλι να μείνει χωρίς ρεύμα.

Ο Δήμαρχος επίσης τόνισε ότι η φωτιά πιθανότατα προκλήθηκε από κεραυνούς, με τις εστίες της πυρκαγιάς να είναι πολλές και διάσπαρτες. Η συνεργασία με διεθνείς πυροσβεστικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων και 25 Γάλλων πυροσβεστών, ενισχύει τις προσπάθειες κατάσβεσης, ενώ οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες προκαλούν προκλήσεις για την ομάδα.

Related posts

Πυρκαγιά ξέσπασε σε Δασική έκταση στη Ρόδο

Arcadia Spot GZ

Πυρκαγιά ξέσπασε στην Αττική Οδό

Arcadia Spot GZ

Πυρκαγιά ξέσπασε σε εστιατόριο στα Χανιά – Ένας τραυματίας με εγκαύματα

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment