Ελλάδα Επικαιρότητα

Διαρκής έλεγχος σε τουριστικές επιχειρήσεις

TED_7004-paralia-Livadi

Διαρκής έλεγχος σε τουριστικές επιχειρήσεις που εκμεταλλεύονται τουριστικά τον αιγιαλό. Από την 21η Ιουλίου , πραγματοποιήθηκε εκτεταμένος έλεγχος σε 918 ιδιώτες και επιχειρήσεις που εκμεταλλεύονται τουριστικά τον αιγιαλό. Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων από τις Κτηματικές Υπηρεσίες σε διάφορες τοποθεσίες, διαπιστώθηκαν 336 παραβάσεις.

Ενδεικτικά πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 85 επιχειρήσεις στην Κρήτη, 110 στις Κυκλάδες, 178 στο Ιόνιο, 35 στη Χαλκιδική.Οι 336 παραβάσεις αφορούν: Υπέρβαση κατάληψης έκτασης πέραν της μισθωμένης, και σε κάποιες περιπτώσεις κατάληψη αιγιαλού χωρίς να υπάρχει μίσθωση (αυθαίρετη χρήση).

Η πρωτοβουλία για αυτούς τους έλεγχους προήλθε από τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος ενέταξε το έργο της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας για αύξηση των ελέγχων σε παραλίες σε ολόκληρη τη χώρα.

Για την επιτυχία των ελέγχων, εφαρμόστηκε συντονισμός μεταξύ των Κτηματικών Υπηρεσιών, προκειμένου να καλυφθεί ο μέγιστος δυνατός αριθμός επιχειρήσεων. Για να επιτευχθεί αυτό, αναστάληκαν οι θερινές άδειες και πραγματοποιήθηκαν ανακατατάξεις προσωπικού προς αντιμετώπιση των ελλείψεων.

Οι ελέγχοι αυτοί ανταποκρίνονται σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της τήρησης των κανόνων και της τάξης στις παραλίες, ενισχύοντας έτσι την τουριστική εμπειρία και την προστασία του περιβάλλοντος.

Οι ελέγχοι πραγματοποιήθηκαν από τις Κτηματικές Υπηρεσίες, είτε αυτοβούλως είτε κατόπιν καταγγελιών πολιτών, υπό την καθοδήγηση της Γενικής Γραμματέως Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Νάγιας Κόλλια. Οι αυτοψίες διεξήχθησαν σε όλη την επικράτεια, εστιάζοντας ιδιαίτερα στους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, και πρόκειται να συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου.

Η πρωτοβουλία για αυτούς τους ελέγχους προήλθε από τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κωστή Χατζηδάκη, με στόχο να διασφαλιστεί η συμμόρφωση με τους όρους των συμβάσεων που έχουν συναφθεί με τις επιχειρήσεις. Παράλληλα, η πρωτοβουλία αυτή αποσκοπεί στη διασφάλιση της πρόσβασης των πολιτών στις παραλίες σύμφωνα με τις αρχές του Συντάγματος και στην προστασία της εικόνας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Αυτή η πρωτοβουλία αντικατοπτρίζει την προσήλωση του υπουργείου στη διασφάλιση της νομιμότητας και της διαφάνειας στον τουριστικό τομέα, εξασφαλίζοντας την θετική εικόνα της χώρας και την ευεξία των επισκεπτών.

Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, δήλωσε σχετικά: «Είχα πει ότι θα προβούμε αμέσως σε ελέγχους, παρά τις αδυναμίες της δημόσιας διοίκησης και του ίδιου του πλαισίου των μισθώσεων για τις παραλίες. Και προσέθεσα ότι δεν θα χαριστούμε σε κανέναν σε σχέση με την τήρηση της νομιμότητας στις παραχωρημένες από το Δημόσιο παραλίες. Κάποιοι το αμφισβήτησαν. Η ταχύτητα και τα αποτελέσματα των ελέγχων τους διαψεύδουν. Επισημαίνω σήμερα ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με την ίδια και μεγαλύτερη ένταση, σε όλη τη χώρα και καθ΄ όλη την τουριστική περίοδο. Προχωρούμε παράλληλα, σύντομα, σε αναθεώρηση της σχετικής νομοθεσίας, με στόχο ένα πιο σύγχρονο και διαφανές πλαίσιο, προς όφελος του συνόλου των πολιτών, των επιχειρήσεων που λειτουργούν νόμιμα και εφαρμόζουν τις συμβάσεις αλλά και του ελληνικού τουρισμού».

Related posts

Πώς να βάψετε εύκολα κόκκινα αυγά

Arcadia Spot NG

Δείτε τι ισχύει για τις αργίες του Πάσχα

Arcadia Spot NG

Συλλήψεις για παράνομη διακίνηση. Σωφρονιστικός υπάλληλος ανάμεσα στους δράστες

Arcadia Spot NG

Leave a Comment