Ελλάδα Επικαιρότητα

Διώκεται ποινικά ο οδηγός του βυτιοφόρου

Διώκεται ποινικά ο οδηγός του βυτιοφόρου .Ο οδηγός του βυτιοφόρου που υπέστη πυρκαγιά και καταστροφή στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου αντιμετωπίζει ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για εμπρησμό από αμέλεια. Ο εισαγγελέας έχει αποφασίσει να τον οδηγήσει στη δικαιοσύνη για την υπόθεση αυτή.

Σε παράλληλο επίπεδο, έχει δοθεί εντολή για έρευνα σχετικά με τον ιδιοκτήτη του βυτιοφόρου, ο οποίος είναι ταυτόχρονα νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας, προκειμένου να διερευνηθούν πιθανές ευθύνες του για την πυρκαγιά. Ειδικότερα, η έρευνα αυτή θα εστιάσει στο εάν ελήφθησαν όλα τα αναγκαία μέτρα συντήρησης για το βυτιοφόρο, καθώς η φωτιά φαίνεται να οφείλεται σε μηχανική βλάβη, παρά το γεγονός ότι το όχημα είχε τις απαραίτητες πιστοποιήσεις (π.χ. ΚΤΕΟ).

Ταυτόχρονα, κατόπιν εντολής από τον επικεφαλής της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, διεξάγεται προκαταρκτική έρευνα για πιθανές ποινικές ευθύνες των αρμοδίων αρχών. Στόχος αυτής της έρευνας είναι να εξακριβωθεί εάν οι αρμόδιες αρχές ενήργησαν με τον κατάλληλο τρόπο για τη διαχείριση της κυκλοφορίας και την προστασία των οδηγών κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς.

Αυτές οι ενέργειες δείχνουν την προσπάθεια των αρχών να διασφαλίσουν τη δικαιοσύνη και να εξακριβώσουν τυχόν ευθύνες για το ατύχημα, ενισχύοντας την αξιοπιστία και την ασφάλεια του οδικού δικτύου και των οδηγών.

Όπως ανέφερε δε ο κ. Αρτοποιός στον ΣΚΑΙ, «ένα φλεγόμενο βυτιοφόρο με 7,2 τόνους υγροποιημένο αέριο είναι ότι πιο εκρηξιγενές υπάρχει… Το 1999 είχαμε ένα δυστύχημα με τρεις συνάδελφους πυροσβέστες νεκρούς στο ύψος των Καμένων Βούρλων στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας μετά από τροχαίο ατύχημα. Εκδηλώθηκε το φαινόμενο Bleve, ό,τι πιο επικίνδυνο υπάρχει στην επαγγελματική ζωή ενός πυροσβέστη, υπερπίεση ασκήθηκε στα τοιχώματα του βυτιοφόρου και έγινε πολύ μεγάλη έκρηξη, το ωστικό κύμα έστειλε συντρίμμια του βυτιοφόρου σε περίπου 1 χιλιόμετρο απόσταση».

Related posts

Πυρκαγιά ξέσπασε σε Δασική έκταση στη Ρόδο

Arcadia Spot GZ

Πυρκαγιά ξέσπασε στην Αττική Οδό

Arcadia Spot GZ

Πυρκαγιά ξέσπασε σε εστιατόριο στα Χανιά – Ένας τραυματίας με εγκαύματα

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment