Ελλάδα Επικαιρότητα

Δραματική αλλαγή του καιρού στην Ελλάδα από αύριο

Δραματική αλλαγή του καιρού στην Ελλάδα

Δραματική αλλαγή του καιρού στην Ελλάδα από αύριο. Ο καιρός αλλάζει σταδιακά, με τις αλλαγές να αρχίζουν αύριο και να εξαπλώνονται από το Βορρά προς το Νότο. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, αναμένεται να εμφανιστεί ένα ισχυρό κύμα κακοκαιρίας από αύριο, που μάλιστα μπορεί να αποκτήσει τροπικά χαρακτηριστικά στις θαλάσσιες περιοχές του νοτίου Ιονίου και νοτιότερα.

Η επιδείνωση των καιρικών συνθηκών αναμένεται να ξεκινήσει από τα βόρεια περιοχές και σταδιακά να επηρεάσει το Ιόνιο και την υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα. Αρχικά, αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη Μακεδονία και το βόρειο Αιγαίο, ενώ στη συνέχεια, οι φαινόμενα αυτά θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο, ενδεχομένως εκδηλώνοντας έντονη ένταση σε ορισμένες περιοχές. Στις υπόλοιπες περιοχές, αναμένονται αραιές νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν, ενώ το βράδυ ενδέχεται να υπάρξουν τοπικές βροχές.

Όσον αφορά στους ανέμους, αναμένεται να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μετριοπαθείς (4-6 μποφόρ), ενώ στα ανοιχτά του Ιονίου και στα βόρεια τμήματα του Αιγαίου ενδέχεται να ενισχυθούν τοπικά έως 7 μποφόρ. Από το απόγευμα, στο Ιόνιο, οι άνεμοι αναμένεται να στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.

Όσον αφορά στη θερμοκρασία, αναμένεται σημαντική πτώση στα βόρεια, με τις μέγιστες θερμοκρασίες στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία να μην ξεπερνούν τους 24 βαθμούς Κελσίου. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, οι θερμοκρασίες αναμένεται να κυμανθούν μεταξύ 26 και 28 βαθμών Κελσίου, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα κυμαίνονται μεταξύ 28 και 30 βαθμών Κελσίου. Στα νοτιοανατολικά νησιά, οι θερμοκρασίες μπορεί να φτάσουν τους 31 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένες περιοχές. Δραματική αλλαγή του καιρού στην Ελλάδα

Στην συνέχεια, η πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες δίνεται ως εξής:

Τρίτη 05-09-2023: Αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους ισχυρά, ειδικά στα κεντρικά και τα νότια.

Τετάρτη 06-09-2023: Αναμένονται λίγες νεφώσεις στα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα, ενώ στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται παροδικές αυξήσεις των νεφώσεων, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές στα κεντρικά και τα νότια. Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν.

Πέμπτη 07-09-2023: Στα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, ενώ στην υπόλοιπη χώρα παροδικές αυξήσεις των νεφώσεων, με τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά και τα νότια, όπου θα εκδηλωθούν και πρόσκαιρες καταιγίδες. Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6, με τοπικά 7 μποφόρ στα νότια πελάγη. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Related posts

Πώς να βάψετε εύκολα κόκκινα αυγά

Arcadia Spot NG

Δείτε τι ισχύει για τις αργίες του Πάσχα

Arcadia Spot NG

Συλλήψεις για παράνομη διακίνηση. Σωφρονιστικός υπάλληλος ανάμεσα στους δράστες

Arcadia Spot NG

Leave a Comment