Εκπαίδευση Ελλάδα Επικαιρότητα

ΔΥΠΑ : Επαγγελματική Εμπειρία για 25.000 Νέους Άνεργους στην Ελλάδα

ΔΥΠΑ : 100% επιδότηση μισθού για ανέργους στη Β. Εύβοια - Μέχρι 30/4 η προθεσμία

ΔΥΠΑ : Επαγγελματική Εμπειρία για 25.000 Νέους Άνεργους στην Ελλάδα

Η νέα πρωτοβουλία απασχόλησης στοχεύει στην προώθηση της επαγγελματικής ένταξης έως και 25.000 ανέργων νέων στην αγορά εργασίας. Οι δικαιούχοι πρέπει να είναι άνεργοι στις ηλικίες 18 έως 29 ετών, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων των ΚΠΑ2 της ΔΥΠΑ, αποφοίτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης, και εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 7 μηνών πλήρους απασχόλησης σε ιδιωτικές επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα, με τους ωφελούμενους να αμοιφθούν με τον κατώτατο μισθό καθώς και να λάβουν αποζημίωση για δώρα εορτών, επιδόματος αδείας και μικτή ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ.

Το πρόγραμμα, ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ, εντάσσεται στο Πρόγραμμα “Ανθρώπινο Δυναμικό και Κοινωνική Συνοχή” του ΕΣΠΑ 2021-2027 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Το πρόγραμμα λειτουργεί με ανοικτό τύπο προγραμμάτων, δηλαδή η υποβολή αιτήσεων παραμένει ανοικτή μέχρι την κάλυψη των θέσεων ή την εξάντληση του προϋπολογισμού. Οι ανακοινώσεις για την έναρξη υποβολής αιτήσεων γίνονται από τη ΔΥΠΑ, ο φορέας υλοποίησης του προγράμματος.

Related posts

ΔΥΠΑ : 100% επιδότηση μισθού για ανέργους στη Β. Εύβοια – Μέχρι 30/4 η προθεσμία

Arcadia Spot KP

ΔΥΠΑ: Προσλήψεις για 1.300 ανέργους στην Υγεία

Arcadia Spot NG

ΔΥΠΑ και e-ΕΦΚΑ. Ποιοι πληρώνονται σήμερα

Arcadia Spot NG

Leave a Comment