Ελλάδα Επικαιρότητα

Δωρεάν είσοδος σε όλους τους Αρχαιολογικούς χώρους απόψε (30/08)

Δωρεάν είσοδος σε όλους τους Αρχαιολογικούς χώρους απόψε. Σε όλη τη χώρα, 100 αρχαιολογικοί χώροι, ιστορικοί τόποι, μουσεία και μνημεία θα φωτιστούν από το φως του “μπλε” αυγουστιάτικου φεγγαριού και θα υποδεχθούν το κοινό.

Το Υπουργείο Πολιτισμού διοργανώνει εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα κατά τη νύχτα της δεύτερης Πανσελήνου, την Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023, καθώς και στις 30 Αυγούστου 2023, σε 50 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε ολόκληρη τη χώρα. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, εικαστικές εκθέσεις, βραδιές αστροπαρατήρησης, βραδιές όπερας και άλλες. Ταυτόχρονα, άλλοι 50 αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία και μουσεία, θα ανοίξουν τις πύλες τους με ελεύθερη είσοδο από τις 20:00 έως τις 24:00.

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων προσκαλεί το κοινό σε μια μοναδική μουσική βραδιά συμπαράστασης τη βραδιά της πανσελήνου της 31ης Αυγούστου.

Παράλληλα, η Εφορεία Αρχαιοτήτων της πόλης Αθηνών ενημερώνει ότι ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης δεν θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις της Πανσελήνου του Αυγούστου 2023. Έτσι, δεν θα είναι προσβάσιμος για το κοινό τις βραδινές ώρες της πανσελήνου, την Πέμπτη 31 Αυγούστου.

Το “μπλε φεγγάρι” είναι ένα φαινόμενο που σημαίνει τη δεύτερη πανσέληνο που συμβαίνει μέσα σε ένα μήνα, ή την τρίτη από τις τέσσερις πανσέληνους μιας εποχής του χρόνου. Η έκφραση “Once in a blue moon” από τον αγγλοσαξονικό κόσμο αναφέρεται σε κάτι που συμβαίνει πολύ σπάνια. Το φαινόμενο είναι σπάνιο, αλλά όχι ασυνήθιστο, και προκαλείται από τη συσσώρευση σκόνης στην ατμόσφαιρα από ηφαιστειακές εκρήξεις.

Related posts

Σελήνη: Την Τετάρτη 30 Αυγούστου η «Μπλε Υπερπανσέληνος»

Arcadia Spot KP

Πανσέληνος Αυγούστου 2023: Αύριο το μεγαλύτερο φεγγάρι της χρονιάς

ArcadiaSpot Team

Πανσέληνος Αυγούστου: Τραγούδια στο φως του φεγγαριού στον αρχαιολογικό χώρο Μαντίνειας

#omada_Arcadia_Spot*

Leave a Comment