Ελλάδα Επικαιρότητα Επιχειρείν Οικονομία

Δύο νέες δράσεις επιχειρηματικότητας για τις περιοχές ΔΑΜ

ΕΣΠΑ: Παρατείνεται η υποβολή αιτήσεων

Δύο νέες δράσεις επιχειρηματικότητας για τις περιοχές ΔΑΜ.

Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανακοίνωσε τη δημοσίευση δύο νέων δράσεων επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» 2021-2027.

Οι δράσεις αυτές στοχεύουν στην ενίσχυση υφιστάμενων, νέων και υπό σύσταση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και των Δήμων Μεγαλόπολης, Οιχαλίας, Γορτυνίας και Τρίπολης της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η πρώτη δράση, με τίτλο «Ίδρυση Επιχειρήσεων & Ενίσχυση Νέων Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων σε περιοχές Εδαφικών Σχεδίων Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας & Μεγαλόπολης», έχει προϋπολογισμό 20.000.000 ευρώ και αφορά δικαιούχους νέες και υπό σύσταση μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Η δεύτερη δράση, με τίτλο «Ενίσχυση Υφιστάμενων Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων σε περιοχές Εδαφικών Σχεδίων Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας & Μεγαλόπολης», έχει προϋπολογισμό 30.000.000 ευρώ και αφορά δικαιούχους υφιστάμενες μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Και οι δύο δράσεις προβλέπουν επιχορήγηση επενδυτικών σχεδίων που στοχεύουν στην ανάπτυξη σύγχρονων τεχνολογιών και καινοτόμων διαδικασιών στην παραγωγική διαδικασία, στην αναβάθμιση των παραγόμενων προϊόντων και υπηρεσιών καθώς και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Έμφαση δίνεται σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς προτεραιότητας της Εθνικής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης.

Τα επενδυτικά σχέδια αφορούν επιχορηγούμενο προϋπολογισμό από €20.000 έως €100.000, με το ποσοστό ενίσχυσης να ανέρχεται στο 70%. Στις επιλέξιμες δαπάνες των δράσεων περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων κτίρια, εγκαταστάσεις και περιβάλλων χώρος, εξοπλισμός και μεταφορικά μέσα, παροχή υπηρεσιών και δαπάνες λογισμικού.

Η ημερομηνία έναρξης υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότησης είναι η 8η Φεβρουαρίου 2024 με καταληκτική ημερομηνία την 8η Απριλίου 2024.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Κρατικών Ενισχύσεων (ΟΠΣΚΕ) και για την αξιολόγησή τους θα εφαρμοστεί η συγκριτική αξιολόγηση.

Related posts

ΕΣΠΑ: Παρατείνεται η υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης για τις νέες ΜμΕ

Arcadia Spot GZ

Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών Καταγγέλλει την Εξαίρεση Επιχειρήσεων Franchise από τα Προγράμματα ΕΣΠΑ

Arcadia Spot GZ

Δήμος Μεγαλόπολης: Παρουσίαση των νέων προγραμμάτων ΕΣΠΑ

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment