Εκδηλώσεις Επικαιρότητα

Εορταστικές Εκδηλώσεις Τιμής και Μνήμης για τα 100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ 1922-2022

Στις 16 και 18 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τα 100 χρόνια Μικράς Ασίας. Συγκεκριμένα την Παρασκευή στις 7:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ποδηλατική βόλτα και στις 9:00 μ.μ. θα ακολουθήσει συναυλία με τη Νάντια και το Νίκο Καραγιάννη στην πλατεία Προσφύγων Μικράς Ασίας – Γεώργιος Καραγιάννης. Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου θα γίνει Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ναό της Αγίας Αικατερίνης στις 10:00 μ.μ. και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η εκφώνηση πανηγυρικού από το Νίκο Τσιαμούλο και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Προσφύγων Μικράς Ασίας στην πλατεία Προσφύγων Μικράς Ασίας – Γεώργιος Καραγιάννης. Το βράδυ της Κυριακής θα προβληθεί η ταινία ντοκιμαντέρ «ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΝΑ ΜΗ Σ’ ΑΓΑΠΩ. Το Σμυρναίικο – Πολίτικο Τραγούδι» στην Πλατεία Προσφύγων Μικράς Ασίας – Γεώργιος Καραγιάννης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022

7:00μ.μ. Ποδηλατική βόλτα. Εκκίνηση από την πλατεία Άρεως και τερματισμός στην πλατεία «Προσφύγων Μικράς Ασίας – Γεώργιος Καραγιάννης».

9:00μ.μ. Συναυλία με τη Νάντια Καραγιάννη και το Νίκο Καραγιάννη. Μουσικό αφιέρωμα στη λατρεμένη Μικρά Ασία. Μια συναυλία προσφερόμενη στους Μικρασιάτες πρόσφυγες με υπέροχα ανεπανάληπτα τραγούδια και με πολλά ιστορικά στοιχεία. Αφηγήτρια η ηθοποιός Κων/να Καραγιάννη. Συμμετέχει ο Χορευτικός Όμιλος «Αρκαδιανή».

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022

10:30π.μ. Επιμνημόσυνη Δέηση στον Ιερό Ναό της Αγ. Αικατερίνης χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μαντινείας & Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρου για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.

11:00π.μ. Εκφώνηση Πανηγυρικού από τον Πρόεδρο της Πανπροσφυγικής Ένωσης Αρκαδίας και Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Τρίπολης κο Νικόλαο Τσιαμούλο.

11:15π.μ. Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Προσφύγων της Μικράς Ασίας (Πλατεία Προσφύγων Μικράς Ασίας «Γεώργιος Καραγιάννης»). Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ένδοξων νεκρών του Έθνους. Ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

9:00μ.μ. Προβολή Ταινίας Ντοκιμαντέρ του Γεωργίου Ζέρβα με τίτλο: «ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΝΑ ΜΗ Σ’ ΑΓΑΠΩ. Το Σμυρναίικο – Πολίτικο Τραγούδι» στην Πλατεία Προσφύγων Μικράς Ασίας «Γεώργιος Καραγιάννης».
Η προβολή της ταινίας θα γίνει από τον μοναδικό στην Ελλάδα κινητό Ηλιακό Κινηματογράφο σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκυμαντέρ Πελοποννήσου, που το διοργανώνει το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκυμνατέρ Καλαμάτας

Εκ του Δ.Σ.

Η ΠΑΝΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΡΚΑΔΙΑΣ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΙΚΩΝ

Related posts

Τι ώρα θα ξεκινήσει η Περιφορά του Επιταφίου στον Ι.Ν. Αγίου Βασιλείου

Arcadia Spot NG

Διακοπή νερού στην 11ου Συντάγματος στις 29/04/2024

Arcadia Spot NG

Ευχές από τον Εμποροβιομηχανικό Σύλλογο Τρίπολης

Arcadia Spot NG

Leave a Comment