Δήμος ΓορτυνίαςΕλλάδαΕπικαιρότηταΡοή Ειδήσεων

Εκπνέει η προθεσμία για τον καθαρισμό των οικοπέδων στις 30 Ιουνίου

Από ανάρτηση στο Facebook: Συνεχόμενη πτώση δέντρων με αποτέλεσμα το κλείσιμο του δρόμου προς το

Εκπνέει η προθεσμία για τον καθαρισμό των οικοπέδων στις 30 Ιουνίου

Εκπνέει στις 30 Ιουνίου η προθεσμία που έχουν οι πολίτες προκειμένου να δηλώσουν τον καθαρισμό των οικοπεδικών και ακάλυπτων χώρων ιδιοκτησίας τους, στην πλατφόρμα του Εθνικού Μητρώου Τήρησης Μέτρων Προληπτικής Πυροπροστασίας, η οποία βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση akatharista.apps.gov.gr, καθώς και στον ιστότοπο του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας civilprotection.gov.gr.

Οι δηλώσεις αυτές είναι στο πλαίσιο του Εθνικού Μητρώου Τήρησης Μέτρων Προληπτικής Πυροπροστασίας Ιδιοκτησιών που έχει συσταθεί από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με αντικείμενο την καταγραφή των υποχρεώσεων των πολιτών κατά την αντιπυρική περίοδο και την τήρηση των μέτρων προληπτικής πυροπροστασίας.

Σύμφωνα με το υπουργείο, μετά την ημερομηνία αυτή θα αρχίσουν να επιβάλλονται πρόστιμα.

Ο Δήμος Γορτυνίας παρακαλεί τους ιδιοκτήτες, που καθαρίζουν να μην αφήνουν υπολείμματα έξω από τα οικόπεδα τους  και να μην τα πετούν σε ρέματα διότι εξακολουθούν να αποτελούν αιτία πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Διάταξη η διαδικασία καθαρισμού περιλαμβάνει:

-Υλοτομία και απομάκρυνση των ξερών και σπασμένων δέντρων και κλαδιών, καθώς και των κλαδιών που βρίσκονται σε άμεση επαφή με κτίσμα.

-Απομάκρυνση της καύσιμης φυτικής ύλης που βρίσκεται στην επιφάνεια του εδάφους όπως ενδεικτικά το φυλλόστρωμα, τα ξερά χόρτα και τα κατακείμενα ξερά κλαδιά.

-Αποκλάδωση της βάσης της κόμης των δέντρων και αύξηση του ύψους έναρξής της από την επιφάνεια του εδάφους, ανάλογα με την ηλικία και το είδος του δέντρου.

-Αραίωση της θαμνώδους βλάστησης ως προς την κάλυψη του εδάφους.

-Απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών, αναφλέξιμων, εκρήξιμων ή εύφλεκτων υλικών, αντικειμένων και απορριμμάτων.

-Ασφαλή συλλογή και μεταφορά όλων των υπολειμμάτων καθαρισμού.

Εκ του Δήμου Γορτυνίας Εκπνέει η προθεσμία για τον καθαρισμό των οικοπέδων στις 30 Ιουνίου

Related posts

ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ – ΓΟΡΤΥΝΙΑ, ΠΕΜΠΤΗ 11/09/2025

Arcadia Spot NG

Μήνυμα Δημάρχου Γορτυνίας Ευστάθιου Κούλη για την εκδημία του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κυρού Αναστασίου.

Arcadia Spot NG

Χριστούγεννα με Αγάπη και Χαμόγελα στο Δημοτικό Σχολείο Δημητσάνας

Arcadia Spot NG
Arcadia SPOT
Πολιτική Απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.