Ελλάδα Επικαιρότητα

Εκτός του Θεάτρου Τέχνης ο Γιάννης Λιγνάδης

Γνωστό έκανε η Καλλιτεχνική Διευθύντρια Μαριάννα Κάλμπαρη πως θα είναι εκτός του Θεάτρου Τέχνης ο Γιάννης Λιγνάδης. Αυτή η απομάκρυνση του είναι μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του σχετικά με την υπόθεση του αδερφού του. Στην απομάκρυνση του από το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν οδήγησαν οι έντονες αντιδράσεις των φοιτητών της σχολής. Πιο συγκεκριμένα οι φοιτητές της Δραματικής Σχολής αρνούνταν από τον Αύγουστο του 2022 να παρακολουθήσουν το μάθημα του Γιάννη Λιγνάδη λόγω των δηλώσεων του κατα την διάρκεια της δίκης του αδερφού του. Λόγω της άρνησης των φοιτητών στο να παρακολουθήσουν το μάθημα του Γιάννη Λιγνάδη κινδύνευαν να χάσουν τη χρονιά τους.

Αυτός ήταν και ένας λόγος για την διάλυση του Διοικητικού Συμβουλίου της Σχολής. Πιο συγκεκριμένα πριν λίγες μέρες υπέβαλλαν την παραίτηση τους η διευθύντρια της Σχολής, Μάνια Παπαδημητρίου και ο Κωστής Καπελώνης.

Επιστολή της Μαριάννας Κάλμπαρη

Νιώθω πως είναι σχεδόν ανάρμοστο, ενώ όλη η χώρα πενθεί τα θύματα του αδιανόητου δυστυχήματος στα Τέμπη, εμείς να μιλάμε για τέτοια ζητήματα. Επειδή όμως πρέπει να πάρω άμεσα θέση σε σχέση με την επιστολή του κυρίου Γιάννη Λιγνάδη της 1/3/23 στην Εφημερίδα «Καθημερινή»:

Θεωρώ αυτονόητο ότι δεν συμμερίζομαι τις θέσεις του. Θεωρώ επίσης αυτονόητο ότι μετά από αυτή την επιστολή, ο κύριος Γιάννης Λιγνάδης δεν μπορεί να συνεχίσει να εργάζεται στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης. Μοναδική μου μέριμνα είναι να προστατεύω και να στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις το Θέατρο Τέχνης και όλους/ες τους συνεργάτες/ιδες και εργαζομένους/ενες του. Κατά τα άλλα, αυτή τη στιγμή η σκέψη μου, όπως η σκέψη όλων, είναι μόνο στο τραγικό γεγονός.

Ευχαριστώ

Μαριάννα Κάλμπαρη

Πηγή Naftemporiki

Leave a Comment