Δήμος Τρίπολης Επικαιρότητα Περιφέρεια

Εμψυχωτικές δραστηριότητες σε παιδιά ρομά Περιφέρειας Πελοποννήσου

roma-paidia1

Εμψυχωτικές δραστηριότητες σε παιδιά ρομά πραγματοποιήθηκαν το χρονικό διάστημα 3-14 Ιουνίου.

Με διαδραστική παράσταση κουκλοθέατρου ολοκληρώθηκε η δράση ευαισθητοποίησης με θέμα “Εμψυχωτικές δραστηριότητες σε παιδιά ρομά” (θερινό σχολείο) που πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα από τις 3 μέχρι και τις 14 του περασμένου Ιουνίου, στον χώρο του 6ου Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης.

Η πιο πάνω δράση έστειλε στην τοπική κοινότητα το μήνυμα της αναγκαιότητας για συλλογική δράση και δικτύωση των φορέων προκειμένου να τεθούν οι βάσεις για ευρύτερη συνεργασία όσον αφορά στην ένταξη και στην εκπαίδευση παιδιών ρομά με κατανόηση, σεβασμό και αποδοχή της διαφορετικότητας με την ανάπτυξη θετικών στάσεων, καθώς και τη δημιουργία περιβάλλοντος στη σχολική τάξη στο οποίο τα παιδιά ρομά και οι γονείς τους να αισθάνονται ασφάλεια και ισοτιμία.

Επίσης, καταδείχθηκε και η ανάγκη για την ανάπτυξη ενσυναίσθησης, όπως και για τον σεβασμό στις απόψεις, στις ανάγκες και στις ιδιαιτερότητες των συμμαθητών τους, στην καταπολέμηση προκαταλήψεων και στην εξάλειψη του ρατσισμού και των διακρίσεων.

Ακόμα, επισημάνθηκε η σπουδαιότητα της ανακάλυψης των πλεονεκτημάτων της διαφορετικότητας και της ενθάρρυνσης προβολής της ταυτότητας, της γλώσσας και του πολιτισμού των παιδιών ρομά.

Η εν λόγω δράση αποτέλεσε συνδιοργάνωση της επιτελικής / συντονιστικής δομής κοινωνικής ένταξης της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του  Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Τρίπολης και του φορέα υλοποίησης συνοδευτικών μέτρων (ΤΕΒΑ) της Κοινωνικής Σύμπραξης Αρκαδίας από την εταιρεία “Διάσταση Παρεμβάσεις Κοινωνικής Καινοτομίας ΑΜΚΕ”.

Related posts

Κυριακή του Πάσχα στην Τρίπολη: Εκδηλώσεις

Arcadia Spot NG

Ευχές και δώρα στο Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης

Arcadia Spot NG

Εκδηλώσεις του Δήμου Τρίπολης για το Μ. Σάββατο

Arcadia Spot NG

Leave a Comment