Ελλάδα Επικαιρότητα Οικονομία

Ενημέρωση για την Υποβολή Φορολογικών Δηλώσεων 2024: Νέοι Κωδικοί και Αυτόματη Υποβολή για Απλούστευση της Διαδικασίας

Ενημέρωση για την Υποβολή Φορολογικών Δηλώσεων 2024: Νέοι Κωδικοί και Αυτόματη Υποβολή για Απλούστευση της Διαδικασίας

Ενημέρωση για την Υποβολή Φορολογικών Δηλώσεων 2024: Νέοι Κωδικοί και Αυτόματη Υποβολή για Απλούστευση της Διαδικασίας. Ο χρόνος μέχρι την έναρξη της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων του 2024 για τους 8,5 εκατομμύρια φορολογούμενους μειώνεται και αναμένεται να ξεκινήσει πιθανότατα εντός των επόμενων δύο ή τριών εβδομάδων.

Οι φορολογούμενοι θα έχουν πρόσβαση σε πέντε κωδικούς “sos”:

Κωδικός 327-328: Οι φορολογούμενοι που υποβάλλουν για πρώτη φορά δήλωση με εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα μπορούν να λάβουν έκπτωση 50% στην προκαταβολή φόρου. Κωδικός 023-024: Οι άνω των 70 ετών και οι κάτοικοι σε μικρούς οικισμούς ή νησιά με λιγότερους από 3.100 κατοίκους μπορούν να απαλλαγούν από το 30% του εισοδήματός τους με ηλεκτρονικές αποδείξεις.

Κωδικός 017-018: Νέοι επιχειρηματίες μπορούν να κερδίσουν έκπτωση 50% στον ελάχιστο φορολογικό συντελεστή για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ το 2023. Μπλοκάκι: Οι φορολογούμενοι που αμείβονται με μπλοκάκι μπορούν να κερδίσουν έκπτωση φόρου, κλιμακωτά, έως και 1.120 ευρώ για κάθε έγγαμο γονέα με τρία εξαρτώμενα τέκνα. Κωδικός 059-060: Μείωση του φόρου εισοδήματος λόγω δωρεών προς το Δημόσιο και ιερούς ναούς ή μονές, με έκπτωση 10% για δωρεές άνω των 100 ευρώ.

Οι φορολογούμενοι θα έχουν την επιλογή να ελέγξουν και να υποβάλουν τη φορολογική δήλωση τους είτε με τη βοήθεια λογιστή, είτε μόνοι τους μέσω της πλατφόρμας της ΑΑΔΕ. Αν δεν επιλέξουν να υποβάλουν δήλωση, η δήλωσή τους θα υποβληθεί αυτόματα στις 30 Ιουνίου. Η αποπληρωμή του φόρου γίνεται σε οκτώ μηνιαίες δόσεις, με δυνατότητα εφάπαξ εξόφλησης με έκπτωση 3%.

Related posts

Επιτυχής Ημερίδα της ΑΑΔΕ: Νέες Εξελίξεις στην Πλατφόρμα myDATA και Διαδικασίες ΦΠΑ

Arcadia Spot GZ

Ενημερωτικά Emails για τη Διασύνδεση POS με Ταμειακές Μηχανές: Υπενθύμιση Προθεσμιών και Προστίμων από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων

Arcadia Spot GZ

Επέκταση Πλατφόρμας Υποβολής Δηλώσεων ΦΠΑ: Ανεκτές Αποκλίσεις και Ευκολία στη Δήλωση Εξόδων 

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment