Ενέργεια Επικαιρότητα Οικονομικά

Ενημέρωση των δικαιούχων Ανακυκλώνω-Αλλάζω Συσκευή

epidotisi-ilektrikon-siskeuon-ΑΛΛΑΖΩ-ΣΥΣΚΕΥΗ

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος για ενημέρωση των δικαιούχων Ανακυκλώνω-Αλλάζω Συσκευή ανακοινώνει την ένταξη επιπλέον 44.660 νοικοκυριών στο πρόγραμμα. Αυτά τα νοικοκυριά προέρχονται από την υπάρχουσα λίστα επιλαχόντων.

Μετά από απόφαση του Υπουργείου Ενέργειας, δίνεται η δυνατότητα σε 585.650 δικαιούχους να αντικαταστήσουν τις παλίες ενεργοβόρες συσκευές τους (κλιματιστικά, ψυγεία ή καταψύκτες) με νέες ενεργειακά αποδοτικότερες. Ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει το 67% αυτών που έχουν κάνει αίτηση στο πρόγραμμα.

Οι νέοι δικαιούχοι θα ενημερωθού για την ένταξη τους στο πρόγραμμα με την αποστολή προσωπικού μηνύματος στα κινητά τους τηλέφωνα.

Τα κριτήρια των δικαιούχων

Οι νέοι δικαιούχοι όπως και οι πρώτοι θα μπορούν να αντικαταστήσουν 3 ενεργοβόρες ηλεκτρικές συσκευές, με νέες πιο αποδοτικές.

Η επιδότηση ξεκινάει από 30% και φτάνει έως και το 50% του κόστους των συσκευών. Αυτό καθορίζεται με την εισοδηματική κατηγορία του ωφελούμενου και αφορά την αγορά κλιματιστικού, ψυγείου ή καταψύκτη.

Για να είναι δυνατή η επιχορήγηση της αγοράς μίας νέας ηλεκτρικής συσκευής, θα πρέπει αντίστοιχα να πραγματοποιείται απόσυρση προς ανακύκλωση μίας παλιάς που ανήκει στην ίδια κατηγορία με την επιχορηγούμενη.

Related posts

Φωτοβολταϊκά στη στέγη: Επιδότηση έως και 16.000 ευρώ – Αναλυτικά ο οδηγός

ArcadiaSpot Team

Έρχεται ο οδηγός για τα Φωτοβολταϊκά στη στέγη – «Πρεμιέρα» με τους οικιακούς καταναλωτές

ArcadiaSpot Team

Παπαηλιού για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος: ”Η κλιματική κρίση αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για την ίδια τη ζωή μας”

#omada_Arcadia_Spot*

Leave a Comment