Ελλάδα Επικαιρότητα Οικονομία

Ενημερωτικά Emails για τη Διασύνδεση POS με Ταμειακές Μηχανές: Υπενθύμιση Προθεσμιών και Προστίμων από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων

Ενημερωτικά Emails για τη Διασύνδεση POS με Ταμειακές Μηχανές: Υπενθύμιση Προθεσμιών και Προστίμων από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων

Ενημερωτικά Emails για τη Διασύνδεση POS με Ταμειακές Μηχανές: Υπενθύμιση Προθεσμιών και Προστίμων από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έχει αποστείλει ενημερωτικά e-mail σε επαγγελματίες και επιχειρηματίες που δεν έχουν ακόμη διασυνδέσει το POS τους με την ταμειακή τους μηχανή. Αυτό βασίζεται στα στοιχεία που λαμβάνονται από τα Μητρώα «Μέσων Πληρωμών» και «ΦΗΜ».

Στο e-mail υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία για τη διασύνδεση παρατείνεται:

• Μέχρι τις 30 Απριλίου 2024, αν ο υπόχρεος έχει προγραμματισμένο ραντεβού με τεχνικό εγκατάστασης εντός του Απριλίου ή έχει δηλώσει στο Μητρώο POS, μέχρι τις 15/3/2024, ότι σκοπεύει να αντικαταστήσει το ταμειακό σύστημα του με μία από τις νέες διαθέσιμες λύσεις All-in-One, που δεν απαιτούν επιπλέον ενέργειες διασύνδεσης. • Μέχρι τις 31 Μαΐου 2024, αν η επιχείρηση χρησιμοποιεί ταμειακό σύστημα με σύστημα λογισμικού (ERP) (Α.1155/2023). • Μέχρι την πρώτη ημέρα επανέναρξης λειτουργίας της επιχείρησης, αν αυτή είναι κλειστή καθ’ όλη την περίοδο του παραπάνω χρονοδιαγράμματος, λόγω εποχικότητας.

Επισημαίνεται ότι, σε περίπτωση που δεν πραγματοποιηθεί η διασύνδεση του POS με την ταμειακή μηχανή εντός των δεσμευτικών προθεσμιών, οι υπόχρεοι αντιμετωπίζουν πρόστιμο 10.000 ευρώ, αν η επιχείρηση είναι υπόχρεη τήρησης απλογραφικού λογιστικού συστήματος, ή 20.000 ευρώ, αν είναι υπόχρεη τήρησης διπλογραφικού λογιστικού συστήματος (Άρθρο 54Θ§1 ΚΦΔ).

Related posts

Υποχρεωτικά POS σε 35 κλάδους από σήμερα

Arcadia Spot GZ

Επιτυχής Ημερίδα της ΑΑΔΕ: Νέες Εξελίξεις στην Πλατφόρμα myDATA και Διαδικασίες ΦΠΑ

Arcadia Spot GZ

Έναρξη Δήλωσης Ραντεβού για Διασύνδεση Ταμειακών Μηχανών – POS: Προθεσμία υποβολής 1η Απριλίου 2024

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment