Επικαιρότητα Τοπικά Νέα

Εντυπωσιακή Εξόρμηση του ΣΑΟΟ: Ανακάλυψη του Φυσικού Κάλλους στο Δρυοδάσος της Φολόης

Εντυπωσιακή Εξόρμηση του ΣΑΟΟ: Ανακάλυψη

Εντυπωσιακή Εξόρμηση του ΣΑΟΟ: Ανακάλυψη του Φυσικού Κάλλους στο Δρυοδάσος της Φολόης. Την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023 ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων (ΣΑΟΟ) πραγματοποίησε μια εντυπωσιακή εξόρμηση σε ένα τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Εξήντα μέλη και φίλοι του συλλόγου ξεκίνησαν νωρίς το πρωί από την Τρίπολη με προορισμό το χωριό Φολόη του Νομού Ηλείας. Μετά από περίπου δύο ώρες φθάσαμε στο σημείο εκκίνησης της πορείας. Εκεί μας περίμεναν πενήντα συνορειβάτες από τον Ορειβατικό Σύλλογο Πύργου με τον οποίο συνδιοργανώσαμε αυτή την εξόρμηση και τους οποίους και ευχαριστούμε.


Ακολουθώντας αρχικά μονοπάτι, μετά από είκοσι λεπτά, μπήκαμε στο φαράγγι των Κενταύρων, έναν πανέμορφο και εντυπωσιακό γεωλογικό σχηματισμό. Με την έξοδο από το φαράγγι, αφού δοκιμάσαμε τοπικό τσίπουρο, αρχίσαμε την πορεία στο δρυοδάσος της Κάπελης. Το φθινοπωρινό τοπίο με τα χρώματα και τα αρώματά του ήταν μία ανεπανάληπτη εμπειρία για παλαιότερους και νεότερους. Μετά από συνολική πορεία τεσσεράμισι ωρών οι ορειβάτες κατέληξαν, μετά από κυκλική πορεία, στο χωριό Φολόη. Ακολούθησε φαγητό σε τοπική ταβέρνα και το παραδοσιακό ορειβατικό γλέντι.

Το δρυοδάσος της Φολόης (Κάπελης) εκτείνεται μέσα στις συλλεκτήριες λεκάνες των ποταμών Ερύμανθου ανατολικά, που αποτελεί και το φυσικό όριο μεταξύ Ηλείας και Αρκαδίας και του ομηρικού ποταμού Σελλήεντα. νοτιοδυτικά. Το φυσικό δρυοδάσος της Κάπελης είναι μοναδικό στην Ελλάδα, το μεγαλύτερο στα Βαλκάνια και ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη, με έκταση 42.000 στρέμματα και ενταγμένο στο δίκτυο Νatura 2000.


Το όνομά του το πήρε από τον Κένταυρο Φόλο. Σύμφωνα με τον μύθο, ο Φόλος φιλοξένησε τον Ηρακλή όταν εκείνος προσπαθούσε να εντοπίσει τον Ερυμάνθιο Κάπρο. Το κρασί που κέρασε ο Φόλος τον Ηρακλή έγινε η αιτία μιας μάχης με τους υπόλοιπους Κενταύρους στην πορεία της οποίας ο Φόλος σκοτώθηκε από το βέλος του Ηρακλή, το οποίο τον πέτυχε κατά λάθος.

Related posts

ΣΑΟΟ : διήμερο στον Ταΰγετο, Σάββατο – Κυριακή 23-24/3/2024

Arcadia Spot GZ

Μια εντυπωσιακή εξόρμηση πραγματοποίησε ο ΣΑΟΟ με τη συμμετοχή 50 και πλέον ορειβατών, την Κυριακή 03/03/2024 στο Μαίναλο!

Arcadia Spot GZ

ΣΑΟΟ : Ορειβασία στο ελατοσκέπαστο Δυτικό Μαίναλο

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment