Αστυνομικά Ελλάδα Επικαιρότητα

Εξάρθρωση Εγκληματικής Ομάδας με Λεία 50.000 Ευρώ σε Μακεδονία και Στερεά Ελλάδα

κοσμηματοπωλεία 

Εξάρθρωση Εγκληματικής Ομάδας με Λεία 50.000 Ευρώ σε Μακεδονία και Στερεά Ελλάδα. Η Ελληνική Αστυνομία ανακοίνωσε την κατάρρευση μιας εγκληματικής ομάδας, η οποία φαίνεται να ήταν ενεργή για τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, διαπράττοντας πολλές διαρρήξεις και κλοπές σε περιοχές της Μακεδονίας και της Στερεάς Ελλάδας, με συνολική λεία 50.000 ευρώ.

Μετά από μια αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί, τόσο σε έναν οικισμό Ρομά στα Διαβατά όσο και στο Κορδελιό, δυτικά της Θεσσαλονίκης, πέντε άνδρες (ημεδαποί, ηλικίας 35 έως 49 ετών), γνωστοί για παρόμοιες πράξεις, συνελήφθησαν, οι περισσότεροι εκ των οποίων έχουν συγγενικούς δεσμούς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι συλληφθέντες κατηγορούνται ότι από τα μέσα του προηγούμενου μήνα (15/2) διέπραξαν 28 διαρρήξεις (26 σε σπίτια και από μία σε αγροτικό συνεταιρισμό και όχημα), μία ληστρική κλοπή και πέντε κλοπές κρατικών πινακίδων κυκλοφορίας οχημάτων. Οι συνολικά 34 αξιόποινες πράξεις έγιναν σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης (Θέρμη, Νέα Καλίνδοια, Εύοσμο, Χορτιάτη και Ωραιόκαστρο) αλλά και της Χαλκιδικής, της Ημαθίας, των Σερρών, της Καβάλας, της Φθιώτιδας και της Εύβοιας.

Το χαρακτηριστικό της δράσης τους ήταν ότι επέλεγαν σπίτια που βρίσκονται σε απόμερες περιοχές και επιτίθεντο σε ώρες που έλειπαν οι ένοικοι, ενώ για τη διαφυγή τους χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητα με μεγάλη ιπποδύναμη, στα οποία τοποθετούσαν κλεμμένες ή πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας. Σε μία περίπτωση οι δράστες καταδιώχθηκαν από περιπολικό της Αστυνομίας και για να ξεφύγουν άδειασαν εν κινήσει έναν πυροσβεστήρα για να δημιουργήσουν «ομίχλη» δυσχεραίνοντας την ορατότητα των αστυνομικών.

Σε έρευνες που ακολούθησαν των συλλήψεων στα σπίτια τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρηματικό ποσό, κινητά τηλέφωνα, πλήθος κοσμημάτων, 25 ρολόγια χειρός, φορητός υπολογιστής, κάρτα ανάληψης μετρητών, πέντε αυτοκίνητα, φορτιστές βάσης πομποδεκτών, δύο αεροβόλα όπλα (η νομιμότητα κατοχής των οποίων ερευνάται), διαρρηκτικά εργαλεία και ποσότητα κάνναβης.

Related posts

Πώς να βάψετε εύκολα κόκκινα αυγά

Arcadia Spot NG

Δείτε τι ισχύει για τις αργίες του Πάσχα

Arcadia Spot NG

Συλλήψεις για παράνομη διακίνηση. Σωφρονιστικός υπάλληλος ανάμεσα στους δράστες

Arcadia Spot NG

Leave a Comment