Αστυνομικά Ελλάδα Επικαιρότητα

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα τηλεφωνικών και διαδικτυακών απατών

Εξιχνιάστηκαν 14 περιπτώσεις απάτης στην Τρίπολη

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα τηλεφωνικών και διαδικτυακών απατών.

Μετά από μήνες έρευνας, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου κατάφερε να εξαρθρώσει κύκλωμα που εξαπατούσε ανυποψίαστους πολίτες τηλεφωνικά και διαδικτυακά.

Στη δικογραφία που υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Ηρακλείου, κατηγορούνται 39 άτομα, εκ των οποίων 36 ημεδαποί και 3 αλλοδαποί. Σύμφωνα με την δικογραφία, οι δράστες εξαπατούσαν τα θύματά τους με διάφορα τεχνάσματα, όπως υποτιθέμενες κληρώσεις, επιδόματα, αγοραπωλησίες κ.α.

Η δράση του κυκλώματος εκτεινόταν σε διάφορες περιοχές της χώρας, ενώ τα μέλη του είχαν στο «στόχαστρο» τους τόσο ιδιώτες όσο και επιχειρήσεις.

Σε μία από τις υποθέσεις που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, οι δράστες κατάφεραν να αποσπάσουν από επιχειρηματία του Ηρακλείου 126.000 ευρώ. Σε αυτήν την περίπτωση, μέλος του κυκλώματος είχε υποδυθεί πελάτη της επιχείρησης και με το πρόσχημα της κατάθεσης οφειλόμενου ποσού απέσπασε τα στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών του επιχειρηματία. Εξαρθρώθηκε κύκλωμα τηλεφωνικών και διαδικτυακών

Τα χρήματα που εξαπατούσαν οι δράστες κατέληγαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς εμπλεκομένων, τους οποίους φέρεται να «στρατολογούσε» ένας εκ των ατόμων που περιλαμβάνονται στη δικογραφία. Στη συνέχεια, έκαναν τις σχετικές αναλήψεις, ώστε τα κλεμμένα ποσά να καταλήγουν στους βασικούς κατηγορούμενους της υπόθεσης.

Η εξιχνίαση της υπόθεσης άρχισε τον Οκτώβριο του 2022, όταν συνελήφθη γόνος γνωστής οικογένειας του Ηρακλείου για συμμετοχή στο κύκλωμα. Η άρση του τραπεζικού απορρήτου για την διερεύνηση της υπόθεσης αποτέλεσε την άκρη του νήματος για την εξάρθρωση του κυκλώματος.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και άλλων εμπλεκομένων.tunesharemore_vertadd_photo_alternate

Related posts

Nέες προσπάθειες απάτης – Επιτήδειοι παριστάνουν υπαλλήλους της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Arcadia Spot KP

Θεσσαλονίκη : Εξιχνιάσθηκε υπόθεση απάτης σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού

Arcadia Spot GZ

Ηράκλειο : 46χρονος Άνδρας Κατηγορούμενος για Ενδοοικογενειακή Βία

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment