Επικαιρότητα Περιφέρεια

Εορταστικές εκδηλώσεις στην Στεμνίτσα για την 202η Επέτειο της Α’ Πελοποννησιακής Γερουσίας

stemnitsa1

Εορταστικές εκδηλώσεις στην Στεμνίτσα πραγματοποιήθηκαν για την 202η Επέτειο της Α’ Πελοποννησιακής Γερουσίας. Εκεί παρευρέθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Χρήστος Λαμπρόπουλος.

“Εδώ, στη Στεμνίτσα, που σήμερα με θρησκευτική κατάνυξη και πατριωτική έπαρση γιορτάζουμε την ιστορική επέτειο, ήταν η πρώτη έδρα της Πελοποννησιακής Γερουσίας. Από την Στεμνίτζα, στις 29 Μαΐου, η Γερουσία θα εκδώσει την πρώτη της πράξη, την προκήρυξη – προσκλητήριο προς τον Πελοποννησιακό λαό για «τον ιερόν αγώνα περί της ελευθερίας της πατρίδος μας», με την εγκύκλιο των 12 άρθρων που την συνοδεύει που αποτελεί τον πρώτο στοιχειώδη οργανισμό του ελληνικού κράτους”.

Τα πιο πάνω σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης, Οικονομίας, Παιδείας, Δίκαιης Μετάβασης και ΣΔΙΤ Απορριμμάτων Χρήστος Λαμπρόπουλος, στον χαιρετισμό του στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για την Α΄ Πελοποννησιακή Γερουσία, που διοργάνωσε ο Δήμος Γορτυνίας στη Στεμνίτσα, την Κυριακή 11 Ιουνίου.

Ολοκληρώνοντας δε ο αντιπεριφερειάρχης τον σύντομο χαιρετισμό του τόνισε:

“Ενθυμούμενοι τους αρχαίους προγόνους μας που έλεγαν πως «ουκ είθισται τοις Ελλησι προσκυνείν» ας αναφωνήσουμε: Ας είναι αιωνία η μνήμη όλων εκείνων που δεν προσκύνησαν και μας χάρισαν τη λευτεριά μας”.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Γορτυνίας και της ΔΗΚΕΓ (Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Γορτυνίας) τελέστηκε θεία λειτουργία και δοξολογία στην μονή Ζωοδόχου Πηγής και ακολούθησε στη συνέχεια επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφανιών στην προτομή του Αντωνίου Πελοπίδα, μέλους της Φιλικής Εταιρείας.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με παραδοσιακούς χορούς, στην πλατεία της Στεμνίτσας, από τον Χορευτικό και Λαογραφικό Σύλλογο Γορτυνίας “Ο Αρίων Ιππος”.

Related posts

Το Champions League Ποδοσφαίρου Κωφών κατέκτησε ο ΠΑΟΚΜ

Arcadia Spot NG

Πτωχός: «Τα αγροτικά ζητήματα αφορούν ολόκληρη την ελληνική κοινωνία»

Arcadia Spot NG

ΚΟΡΙΝΘΙΑ: 4 Συλλήψεις για κλοπή

Arcadia Spot NG

Leave a Comment