Ελλάδα Επικαιρότητα Οικονομικά

Επίδομα αδείας 2023: Πότε θα το λάβουν οι εργαζόμενοι

epidoma_adeias

Πότε θα λάβουν οι εργαζόμενοι το Επίδομα αδείας 2023? Στην αρχή της άδειας του καλοκαιριού των εργαζομένων, οφείλουν να προκαταβάλουν το επίδομα αδείας οι εργοδότες.

Το επίδομα αδείας είναι ανάλογο με τις αποδοχές των ημερών άδειας. Το ανώτατο όριο του επιδοματος είναι ίσο με το 1/2 του μισθού , για τους μισθωτούς ή τα 13 ημερομίσθια για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο.

Στην περίπτωση που ο εργοδότης δεν χορηγεί την άδεια που ζήτησε ο εργαζόμενος, οφείλει να καταβάλει τις αποδοχές του χρόνου αδείας με προσαύξηση 100%.

Η ετήσια άδεια των εργαζομένων είναι μετ’αποδοχών, αυτό σημαίνει πως κατά την διάρκεια του δικαιούται τις αποδοχές που θα έπαιρνε αν εργαζόταν κανονικά με πλήρη απασχόληση. Σε αυτές τις αποδόχες συμπεριλαμβάνονται όλα τα καταβαλλόμενα μηνιαία επιδόματα (χρήμα είτε είδος) και οι προσαυξήσεις.

Σύμφωνα με το ΚΕΠΕΑ το πότε χορηγούνται οι άδειες καθορίζεται κατόπιν συμφωνίας μεταξύ εργαζομένου και εργοδότη. Βέβαια τουλάχιστον οι μισοί από τους μισθωτούς πρέπει να πάρουν άδεια κατά το χρονικό διάστημα 1η Μαΐου-30 Σεπτεμβρίου.

Related posts

Ποιοι μαθητές θα πάρουν επίδομα 350 ευρώ

Arcadia Spot NG

Πώς να βάψετε εύκολα κόκκινα αυγά

Arcadia Spot NG

Δείτε τι ισχύει για τις αργίες του Πάσχα

Arcadia Spot NG

Leave a Comment