Ελλάδα Επικαιρότητα Οικονομία

Επίδομα θέρμανσης και για όσους θερμένονται με ηλεκτρικές συσκευές

Επίδομα θέρμανσης


Επίδομα θέρμανσης και για όσους θερμένονται με ηλεκτρικές συσκευές. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση επεκτείνει τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης σε νοικοκυριά που χρησιμοποιούν ηλεκτρικές συσκευές για θέρμανση.

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης των πολιτών στον τομέα της ενέργειας, η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχετικά μέτρα στήριξης, τα οποία αναμένεται να ανακοινωθούν από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τον υφυπουργό κ. Σκυλακάκη.

Αυτά τα μέτρα περιλαμβάνουν ένα νέο επίδομα θέρμανσης που θα καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος των νοικοκυριών που θερμαίνονται με ηλεκτρισμό. Τα αναλυτικά στοιχεία σχετικά με αυτό το επίδομα θα παρασχεθούν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Επίσης, εάν οι τιμές των ενεργειακών προϊόντων αυξηθούν από τη νέα χρονιά, θα εξεταστεί άμεσα η εφαρμογή ενός νέου προγράμματος επιδότησης για τους καταναλωτές.

Το επίδομα θα καλύπτει τις δαπάνες ηλεκτρικού ρεύματος που προκύπτουν από τον Δεκέμβριο έως τον Απρίλιο του 2024 και θα εξαρτάται από την περιοχή και τις καιρικές συνθήκες. Τα κριτήρια εισοδήματος θα είναι παρόμοια με εκείνα που ισχύουν για το επίδομα θέρμανσης για νοικοκυριά που χρησιμοποιούν άλλες μορφές θέρμανσης όπως πετρέλαιο, φυσικό αέριο, καυσόξυλα και πέλλετ.

Related posts

Μια προσφορά για την ημέρα των ερωτευμένων

Arcadia Spot GZ

Ανησυχητική Αύξηση του Ενεργειακού Κόστους στις Επιχειρήσεις Εστίασης

Arcadia Spot GZ

Επίδομα θέρμανσης ρεύματος: Μόλις το 38% των αιτήσεων έχουν υποβληθεί

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment