Επικαιρότητα Τοπικά Νέα

Επίλυση προβλημάτων με σκοπό την έναρξη του έργου στο λιμάνι του Λεωνιδίου στην Πλάκα

nikas1

Επίλυση προβλημάτων με σκοπό την έναρξη του έργου στο λιμάνι του Λεωνιδίου στην Πλάκα εκτιμάται ότι θα γίνει μέχρι το τέλος του ερχόμενου Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα εκτιμάται ότι θα έχουν επιλυθεί τα όποια σύνθετα προβλήματα καθυστερούν την έναρξη του έργου, για το οποίο υπάρχει δεσμευμένη πίστωση 5 εκ ευρώ.

Την πιο πάνω εκτίμηση έκανε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας το απόγευμα χθες, Τετάρτη 2 Αυγούστου, στο Λεωνίδιο, όπου παρέδωσε το αναβαθμισμένο από την Περιφέρεια Κέντρο Υγείας της περιοχής, στο οποίο έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι σχετικές εργασίες.

Στο εν λόγω Κ.Υ. έγιναν εργασίες αναβάθμισης στο πλαίσιο του με συνολική δημόσια δαπάνη 324.668,42 ευρώ ενταγμένου στο ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 – 2020 έργου, το οποίο αφορούσε στον εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση συνολικά τριων Κέντρων Υγείας στην Αρκαδία -και συγκεκριμένα των Κ.Υ. Δημητσάνας, Τροπαίων και Λεωνιδίου.

“Στην Αρκαδία η περιφερειακή Αρχή ολοκλήρωσε, μέσω του ΕΣΠΑ, παρεμβάσεις αναβάθμισης σε 4 Κέντρα Υγείας, σε Αστρος, Λεωνίδιο, Δημητσάνα και Τρόπαια, ακολουθεί δε ανάλογη παρέμβαση στο Κ.Υ. Μεγαλόπολης” σημείωσε ο Π. Νίκας τονίζοντας ότι πρέπει να υποστηριχθεί το δημόσιο σύστημα υγείας:

“Από την Περιφέρεια έχει γίνει τεράστιο έργο ως προς την αναβάθμιση των δημόσιων υποδομών παροχής πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας, τόσο στα Κέντρα Υγείας, όσο και στα περιφερειακά ιατρεία -και στις 5 Περιφερειακές Ενότητες” δήλωσε ο περιφερειάρχης.

Related posts

Γιάννης Τρουπής για Φεστιβάλ Γαστρονομίας Πελοποννήσου στη Βυτίνα

Arcadia Spot FG

Νίκας : Σύντομα υπογράφεται η χρηματοδότηση για την αποκατάσταση της Μονής Καλτεζών

Arcadia Spot GZ

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, “πάγια θέση της Περιφέρειας η στήριξη των ΚΤΕΛ”

ArcadiaSpot Team

Leave a Comment