Ελλάδα Επικαιρότητα Οικονομία

Επιδότηση ρεύματος 40 ευρώ ανά μεγαβατώρα τον Μάρτιο στα νοικοκυριά

Διακοπή ρεύματος στην Τρίπολη στις 07/04/2024

Ο υπουργός περιβάλλοντος και ενέργειας Κώστας Σκρέκας ανακοίνωσε τις επιδοτήσεις, στους λογαριασμούς ρεύματος που θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Μαρτίου. Συγκεκριμένα έκανε σαφές ότι θα παραμείνουν αμετάβλητες από τον Φεβρουάριο που ήταν στα 0,04 ευρώ/KWH.

Τα οικιακά τιμολόγια για όλες τις παροχές κύριας και μη κατοικίας χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξάρτητα παρόχου διαμορφώνονται έτσι:

-Για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500 KWh, η επιδότηση θα είναι 40€/MWh. Το 90% των νοικοκυριών στην Ελλάδα εντάσσονται σε αυτή την κατηγορία.
-Όσοι καταναλώνουν καθημερινά πάνω από 500 KWh θα λάβουν την ίδια επιδότηση. Με μόνη προϋπόθεση ότι θα μειώσουν κατά 15% την ημερήσια κατανάλωση ενέργειας σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή τους.
-Τα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) θα έχουν επιδότηση 88€/MWh.
-Στους αγρότες η επιδότηση ανέρχεται στα 40€/MWh

.
-Συγκεκριμένες κατηγορίες ενεργοβόρων επιχειρήσεων θα έχουν επιδότηση 50€ ανά μεγαβατώρα όλο το 2023. Οι κατηγορίες αυτών των επιχειρήσεων είναι χαλυβουργίες, τσιμεντοβιομηχανίες, βιομηχανίες αλουμινίου, κεραμουργίες, υφαντουργίες, βιομηχανίες παραγωγής χαρτιού, υαλουργίες και άλλες.

Χαρακτηριστικά ο υπουργός είπε:
«Συνεχίζουμε για 19ο μήνα την επιδότηση. Οι Έλληνες έμειναν μακριά από τις επώδυνες επιπτώσεις της κρίσης. Διασφαλίσαμε την ενεργειακή επάρκεια της χώρας, δημιουργήσαμε νέες συμμαχίες. Ενισχύουμε την πολιτική που υλοποιούμε από την αρχή της θητείας μας για μετάβαση σε πράσινες μορφές ενέργειας. Η κρίση έχει αμβλυνθεί αλλά δεν έχει τελειώσει. Μέλημα ο λογαριασμός να παραμείνει σε προσιτά επίπεδα».

Πηγή CNN Greece

Related posts

Οι επιδοτήσεις ηλεκτρικού ρεύματος για τον Νοέμβριο

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment