ΕκδηλώσειςΕπικαιρότηταΠεριφέρεια

Επιμορφωτικό Σεμινάριο για την Κλιματική Αλλαγή στη Σπάρτη | Θεόδωρος Βερούτης: «Επενδύουμε στη συνεργασία και την καινοτομία για την επιτυχή προσαρμογή της περιοχής»

Επιμορφωτικό Σεμινάριο για την Κλιματική Αλλαγή στη Σπάρτη | Θεόδωρος Βερούτης: «Επενδύουμε στη συνεργασία και την καινοτομία για την επιτυχή προσαρμογή της περιοχής»

Επιμορφωτικό Σεμινάριο για την Κλιματική Αλλαγή στη Σπάρτη | Θεόδωρος Βερούτης: «Επενδύουμε στη συνεργασία και την καινοτομία για την επιτυχή προσαρμογή της περιοχής»

H Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Πράσινο Ταμείο συνδιοργανώνουν το Τριήμερο Επιμορφωτικό Σεμινάριο για την Προσαρμογή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Κλιματική Αλλαγή, στο πλαίσιο του στρατηγικού έργου LIFE-IP AdaptInGR.

Το σεμινάριο διεξάγεται δια ζώσης 26-28 Ιουνίου στην Αίθουσα Συσκέψεων Διοικητηρίου Λακωνίας στη Σπάρτη.

Το πρόγραμμα LIFE-IP AdaptInGR αποσκοπεί στην ενίσχυση της περιοχής για την προσαρμογή στις νέες κλιματικές πραγματικότητες μέσω ανάπτυξης στρατηγικών, βελτίωσης υποδομών και ευαισθητοποίησης του κοινού. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει ήδη αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο προσαρμογής, το οποίο παρουσιάστηκε επίσης στην προηγούμενη Περιφερειακή Ενημερωτική Ημερίδα στην Καλαμάτα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Λακωνίας, Θεόδωρος Βερούτης, κατά τον χαιρετισμό του, επεσήμανε τη σημασία της συνεργασίας και της καινοτομίας για την επιτυχή προσαρμογή της περιοχής, καλώντας όλους τους ενδιαφερόμενους να συμβάλουν στην προσπάθεια για ένα βιώσιμο μέλλον.

Επίσης, σημείωσε πως «Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, η Περιφέρεια Πελοποννήσου προχωρά στην εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής προσαρμογής την οποία είχαμε την ευκαιρία να αναλύσει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, η οποία βασίζεται σε 4 πολύ σημαντικούς και κρίσιμους άξονες:

1.        Την Ανάλυση των κλιματικών κινδύνων: την αξιολόγηση των συγκεκριμένων κινδύνων δηλαδή που αντιμετωπίζει η περιοχή μας,  και την ανάπτυξη μοντέλων πρόβλεψης για την καλύτερη κατανόηση των μελλοντικών επιπτώσεων,

2.        Την Βελτίωση των υποδομών: την αναβάθμιση των υπαρχόντων υποδομών και την κατασκευή νέων που θα αντέχουν στις αυξημένες πιέσεις από τα ακραία καιρικά φαινόμενα,

3.        Την Εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση: την ενημέρωση και την εκπαίδευση δηλαδή των πολιτών, των επαγγελματιών και των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης για τις πρακτικές προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή και τέλος

4.        Την Προώθηση της αειφορίας: Την ενίσχυση των βιώσιμων πρακτικών σε όλους τους τομείς της οικονομίας, από τη γεωργία μέχρι τον τουρισμό, με στόχο τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της περιοχής».

Το σεμινάριο συνεχίζεται με μεγάλη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, θεματικών Αντιπεριφερειαρχών, διευθυντών και στελεχών των υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Επιμορφωτικό Σεμινάριο για την Κλιματική Αλλαγή στη Σπάρτη | Θεόδωρος Βερούτης: «Επενδύουμε στη συνεργασία και την καινοτομία για την επιτυχή προσαρμογή της περιοχής»

Related posts

Visit Peloponnese – Open Call: Ανοιχτή Πρόσκληση Συμμετοχής στην IFTM Top Resa 2026

Arcadia Spot NG

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου επενδύει 900.000 ευρώ σε δράσεις για την κοινωνική ένταξη παιδιών και οικογενειών

Arcadia Spot NG

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για την Περιφέρεια Πελοποννήσου την Τρίτη 25 Αυγούστου 2026

Arcadia Spot NG
Arcadia SPOT
Πολιτική Απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.