Επικαιρότητα Επιχειρείν Οικονομικά

Επιμελητήριο Αρκαδίας: Επιχειρηματικό Οικονομικό Δελτίο

epimelitirio-arkadias-deltio
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ  

Έκθεση «Κορινθία Πελοπόννησος 2023» 15 έως 18 Ιουνίου

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, στο πλαίσιο της προβολής των Αρκαδικών επιχειρήσεων και την προώθησή τους, επιδοτεί τις Αρκαδικές επιχειρήσεις, που θα λάβουν μέρος στην έκθεση «Κορινθία Πελοπόννησος 2023» που προβάλλει την καινοτομία, την εξωστρέφεια, την ενεργητικότητα της ελληνικής επιχείρησης & προάγει την εμπορική ανταγωνιστικότητα από 15 έως 18 Ιουνίου 2023.
Αναλυτικά όλες οι πληροφορίες για την έκθεση και τις δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας  www.arcadianet.gr


ΜΗΝΑΣ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ημερίδες Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και Επιμελητηρίου Αρκαδίας


Συνεχίζεται η σειρά ημερίδων στο πλαίσιο «Μήνας αφιερωμένος στην Τεχνολογία & Επιστήμη». Η πρωτοβουλία του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, έτυχε μεγάλης αποδοχής από φοιτητές και επαγγελματίες που παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τις προηγούμενες ημερίδες.

Επόμενη ημερίδα Πέμπτη 1 Ιουνίου, 19:00, Επιμελητήριο Αρκαδίας
«Ο μαγικός κόσμος του διαδικτύου των πραγμάτων: τι είναι οι έξυπνες συσκευές;» Δρ. Κωνσταντίνος Βασιλάκης, Ειδικός στα πληροφοριακά συστήματα, Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομίας και Τεχνολογίας, Καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών
Περισσότερες λεπτομέρειες και αιτήσεις συμμετοχής στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr


ΠΑΡΆΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΉ ΑΙΤΉΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΠΛΑΊΣΙΟ ΤΗΣ ΠΡΌΣΚΛΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΕΔΊΩΝ ΒΕΛΤΊΩΣΗΣ
(ΥΠΟΜΈΤΡΟ 4.1, ΔΡΆΣΗ 4.1.5)

Παράταση της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή προτάσεων στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2022, Mέτρο 4: «Επενδύσεις σε υλικά στοιχεία του ενεργητικού», Υπομέτρο 4.1: «Στήριξη για επενδύσεις σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις», Δράση 4.1.5: «Υλοποίηση επενδύσεων με στόχο την ανθεκτικότητα, τη βιωσιμότητα και την ψηφιακή οικονομική ανάκαμψη των γεωργικών εκμεταλλεύσεων» – Σχέδια βελτίωσης.
Η νέα προθεσμία υποβολής είναι η 30 η  Ιουνίου και ώρα 13:00.
Αιτήσεις  αποριστικοποίησης αιτήσεων θα γίνονται δεκτές μέχρι και 48 ώρες πριν την λήξη τη προθεσμίας υποβολής.
Περισσότερες λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΔΗΜΟΣΙΕΎΤΗΚΕ Η 2Η ΠΡΟΚΉΡΥΞΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΏΤΟΣ «ΕΝΊΣΧΥΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΏΝ ΕΠΕΝΔΎΣΕΩΝ» ΤΟΥ
ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΎ ΝΌΜΟΥ

Δημοσιεύτηκε η 2 η  Προκήρυξη του Καθεστώτος «Ενίσχυση Τουριστικών Επενδύσεων» του
Αναπτυξιακού Νόμου 4887/2022.
Ο δεύτερος κύκλος υποβολής των αιτήσεων υπαγωγής επενδυτικών σχεδίων στο παρόν καθεστώς ξεκινά την 12 η  Ιουνίου 2023 με ημερομηνία λήξης του κύκλου υποβολών την 13 η  Οκτωβρίου 2023. Σημειώνεται ότι, επιτρέπεται η υποβολή επενδυτικού σχεδίου που έχει ήδη υποβληθεί στην 1 η  Προκήρυξη του παρόντος καθεστώτος με την προϋπόθεση της προηγούμενης κατάθεσης αιτήματος απόσυρσης του στην αρμόδια Υπηρεσία ή την προηγούμενη έκδοση απορριπτικής απόφασης.
Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω του Ο.Π.Σ. – Αv ( https://opsan.mindev.gov.gr ). Για το πλήρες κείμενο της προκήρυξης και το επικαιροποιημένο υποστηρικτικό υλικό, μπορείτε να περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ ( https://ependyseis.mindev.gov.gr ).

2Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ «ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ – ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ» ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ
ΝΟΜΟΥ

Ο δεύτερος κύκλος υποβολής των αιτήσεων υπαγωγής επενδυτικών σχεδίων στο παρόν καθεστώς ξεκινά την 1η Ιουνίου 2023 με ημερομηνία λήξης του κύκλου υποβολών την 29η Σεπτεμβρίου 2023. Σημειώνεται ότι, επιτρέπεται η υποβολή επενδυτικού σχεδίου που έχει ήδη υποβληθεί στην 1η Προκήρυξη του παρόντος καθεστώτος με την προϋπόθεση της προηγούμενης κατάθεσης αιτήματος απόσυρσης του στην αρμόδια Υπηρεσία ή την προηγούμενη έκδοση απορριπτικής απόφασης. Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω του Ο.Π.Σ. – Αv ( https://opsan.mindev.gov.gr ). Για το πλήρες κείμενο της προκήρυξης και το επικαιροποιημένο υποστηρικτικό υλικό, μπορείτε να περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ
( https://ependyseis.mindev.gov.gr ).


ΠΑΡΆΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΉΣ ΑΙΤΉΣΕΩΝ  ΓΙΑ ΤΟΝ Γ΄ ΚΎΚΛΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΆΜΜΑΤΟΣ ΝΈΩΝ ΘΈΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΊΑΣ
ΣΤΙΣ ΛΙΓΝΙΤΙΚΈΣ ΠΕΡΙΟΧΈΣ ΜΕ ΣΥΝΟΛΙΚΉ ΕΠΙΧΟΡΉΓΗΣΗ ΈΩΣ 16.794 €

Παρατείνεται  μέχρι την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023 και ώρα 15:00, η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων των επιχειρήσεων για τον Γ΄ κύκλο του προγράμματος επιδότησης της εργασίας για την πρόσληψη ανέργων, πρώην εργαζομένων σε επιχειρήσεις των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου, που επλήγησαν από τις επιπτώσεις της απολιγνιτοποίησης. Το πρόγραμμα, συνολικού  προϋπολογισμού 48 εκ. €, συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο), μέσω του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση 2014-2020» και  απευθύνεται σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και στους Δήμους Μεγαλόπολης, Τρίπολης, Γορτυνίας, Σπάρτης, Οιχαλίας και Καλαμάτας.
Περισσότερες λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου www.arcadianet.gr


ΠΑΡΑΤΕΊΝΕΤΑΙ ΜΈΧΡΙ ΤΙΣ 31 ΙΟΥΛΊΟΥ Η ΠΡΟΘΕΣΜΊΑ ΥΠΟΒΟΛΉΣ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΏΝ ΔΗΛΏΣΕΩΝ

Παρατείνεται μέχρι τις 31 Ιουλίου στις 15:00 η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2022 φυσικών και νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων του άρθρου 45 του ΚΦΕ, των οποίων το φορολογικό έτος λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2022, με απόφαση που υπέγραψε χθες ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος. Υπενθυμίζεται ότι η καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος θα πρέπει να γίνει έως τις 31 Ιουλίου. Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, «η Κυβέρνηση, ασκώντας σταθερά μια φορολογική πολιτική με κοινωνικό και αναπτυξιακό πρόσημο, παρατείνει το χρονικό περιθώριο υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, προκειμένου να διευκολύνει όλους τους Έλληνες πολίτες για να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους».


ΜΗΛΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΑΡΚΑΔΙΑΣ: ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥΣ ΖΗΤΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Επιστολή για την ενίσχυση των παραγωγών μήλων, λόγω της μειωμένης καρπόδεσης στην καλλιέργεια μηλιάς, έστειλε το Επιμελητήριο Αρκαδίας στη Γενική Διευθύντρια ΕΛΓΑ κα. Χρυσούλα Γάσπαρη και τον Διευθυντή Ασφάλισης και Ενισχύσεων ΕΛΓΑ κ. Σταύρο Καουκάκη. Περισσότερες λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

Related posts

Γιάννης Τρουπής: Κομβικής σημασίας ο ρόλος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας στον Κόμβο Βιοοικονομίας Μεγαλόπολης

Arcadia Spot GZ

Ενημέρωση Επιμελητηρίου Αρκαδίας Nεα πρότυπα καταστατικά για τη σύσταση εταιρείας

Arcadia Spot GZ

Γιάννης Τρουπής: «Σε γερές βάσεις οι σχέσεις Επιμελητηρίου και Συλλόγου Καφέ Εστιατόρων Αρκαδίας»

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment